Foto: Udruga DAR

U srijedu je u Domu kulture u Dugopolju obilježen Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Organizacija je bila u rukama Udruge DAR, pod sponzorstvom Općine Dugopolje i TZ Dugopolje. Obilježavanju ovog dana prethodile su radionice ‘’Budi prijatelj, a ne nasilnik’’ na kojima su učenici od 5. do 8. razreda učili o oblicima vršnjačkog nasilja, empatiji i načinu borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovim radionicama Udruga DAR željela je promovirati kulturu empatije i ljubaznosti te osvijestiti djecu, ali i njihove roditelje o postojanju vršnjačkog nasilja i načinima reagiranja na isto.

Na događanju sudjelovali su učenici, nastavnici te predstavnici odjela prevencije iz ureda načelnika policijske postaje Splitsko- dalmatinske županije. Događaju je prisustvovao i načelnik Perica Bosančić, direktor TZ Dugopolje Tomislav Balić te ravnatelj škole Željko Šparmajer.

Biti volonter znači biti pokretačka snaga društva, biti heroj i sluga lokalne zajednice, djelovati na probleme u zajednici te ulagati svoja znanja i vještine za dobrobit drugih i društva u cjelini što je Udruga  DAR sa svojim volonterima i ovim hvalevrijednim projektom ‘’Budi prijatelj, a ne nasilnik’’ i dokazala.

Fotografije: Udruga DAR

Podijeli objavu