Foto: Wikipedia

Legendarni hrvatski borac Branko Cikatić u miru obiteljskog doma u Solinu preminuo je od posljedica bolesti, koja ga je pogodila još u svibnju 2018. godine.

Naime, u proljeće pretprošle godine Cikatić je doživio sepsu te mjesecima bio prikovan uz krevet. No, borac kakav je bio kroz cijelu sportsku karijeru, bio je u kritičnoj situaciji, a liječnici su u jednom trenutku posumnjali i na najgore.

Ipak i iz te borbe, u najtežem životnom meču, Hrvatski tigar izašao je kao pobjednik.

No bila je to njegova možda i najzahtjevnija borba, ali u kojoj je imao neizmjernu pomoć najčvršće karike, supruge Ivane, ali i djece, kćeri Lucije i sina Brune.

‘Branka je gušilo i Hitna pomoć ga je odvela u bolnicu te mu je utvrđena plućna embolija. Zatim je došlo do komplikacija jer je dobio bolničku bakteriju, pa je uslijedila sepsa. U jednom trenutku mu liječnici nisu davali nikakve šanse. Mjesec i pol ležao je na intenzivnoj njezi i izvukao se…’, ispričala je njegova supruga Ivana Davidovski Cikatić Slobodnoj Dalmaciji u tim najtežim trenucima.

Cikatić je u to vrijeme bio smješten u kninskoj bolnici, ali onda su mu u pomoć, moralnu, ali i financijsku, uključili legendarni hrvatski sportaši, ujedinjeni u Zakladu hrvatskih sportaša, pa je Cikatić prebačen iz kninske bolnice u zagrebačku na Svetom Duhu, zahvaljujući ponajprije promptnoj reakciji gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh Mladena Bušića.

Uslijedio je Cikatićev oporavak, barem privremeni te se vratio o obiteljsko okruženje, gdje su mu na usluzi bili supruga Ivana, kćer Lucija i sin Btuno, te veliki kućni prijatelj Tonči Mihovilović.

Nažalost, koliko god se Branko uspješno nosio sa svim nedaćama, u posljednja dva mjeseca, kako nam je rekla supruga Ivana, stanje mu se pogoršalo.