Foto: Pixabay

Jučer je Dugopolje.org, kao i većina medija u hrvatskoj, prenio vijest kako se American Express povlači iz cijele Europske unije, pa tako i iz Hrvatske. No to je ipak bila pogrešna informacija. Umjesto da izbrišemo tu vijest sa naših stranica, Redakcija Dugopolje.org odlučila je ponuditi ispriku svojim čitateljima, te pokušati na temelju dostupnih informacija objasniti o čemu se zapravo radi.

Naime, na temelju informacija iz PBZ-a, koji je jedini hrvatski partner American Expressa, mediji su shvatili kako se navedeni kartičar povlači sa tržišta. No, izgleda da su se u American Expressu odlučili na promjenu načina i modela poslovanja, a ne i na sami odlazak. To konkretno znači da od početka 2020. godine American Express po postojećem modelu više neće surađivati sa PBZ-om.

Iz American Expressa za Europu, poručili su kako im radi promjene europske regulative dosadašnji način poslovanja sa licenciranjem više nije isplativ. American Express koji je na hrvatskom tržištu preko 45 godina, omogućit će za više od 500.000 naših sugrađana korištenje svojih kartica i nakon 2019. godine. Na koji način i pod kojim uvjetima još nisu htjeli otkriti, no građani će svakako znati na vrijeme.

Redakcija Dugopolje.org stranica ispričava se svojim čitateljima što smo vas prenošenjem teksta pod naslovom „American Express kartica do kraja 2019.“, pogrešno obavijestili o poslovanju American Expressa u hrvatskoj. Svakako ćemo ubuduće sve vijesti još rigoroznije provjeravati kako bi se izbjegli ovakvi nenamjerni propusti.