Benčić: Država nas tuži zbog previše žena na listi. To je nakaradno i apsurdno

0
Foto: Screenshot/Facebook

PLATFORMA Možemo objavila je jučer na svom profilu na Facebooku da je država tuži jer je na izbornim listama imala – previše žena.

“Nevjerojatno, ali istinito: država tuži platformu Možemo! za 40.000 kuna jer smo na lokalnim izborima u Osijeku na listi imali – previše žena!
Naime, od ukupno 31 osobe na listi, njih 23 su bile žene. Ročište je sutra, a naš stav je jasan: tužba je protivna svrsi zakona, a to je upravo ostvarivanje veće zastupljenosti žena u politici i u predstavničkim tijelima nego što je sad slučaj”, objavili su iz platforme. Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo, danas je komentirala tužbu nazvavši je apsurdnom.

“Moram reći koliko je ovo nakaradno i apsurdno. Odredba o kvotama koja kaže da na kandidacijskoj listi mora biti minimalno 40 posto podzastupljenog spola postavljena je da bi više žena participiralo u politici. Ne muškaraca, njih već imamo.

Jesu li muškarci podzastupljeni u državnim tijelima? Nisu. Stoga se na njih ova odredba ne može tumačiti. Žene su daleko podzastupljene”, rekla je, javlja Index

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here