23/06/21

BK Sokol završio nastup u Europskom kupu u kojem su ostvarili povijesni uspjeh

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Prošle subote odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa prvaka u boćanju. Naš BK Sokol gostovao je u francuskoj protiv momčadi Saint-Vulbas SB koja je ozbiljni kandidat za podignuti pehar na kraju sezone.

U prvom susretu, koji se prije malo više od dva tjedna igrao na Gripama, Francuzi su bili uspješniji rezultatom 8:14. Iako smo se u uzvratu potajno nadali čudu, domaćini su jednostavno iskusna momčad da bi dopustila iznenađenja. Saint-Vulbas SB su i ovoga puta bili bolji čime su prošli u daljnje natjecanje.

Saint -Vulbas je odmah krenuo pobjedom. U štafeti Chirat A. i Marsens rezultatom 2:0 bili su bolji od Jurića i Čorića. U igri krugova Gorić je pobijedio Benoita 2:0, čime je Sokol osvojio jedine bodove u susretu. U istoj igri Mourgues je istim rezultatom 2:0 bio bolji od Žure. Domaćini do kraja susreta nisu ispustili niti jedan bod. U preciznom izbijanju Belay je sa 2:0 bio bolji od Grančića, a isto tako je i Chirat G. pobijedio Pirića sa 2:0. Igra brzinskog izbijanja donijela je nova četiri boda za Francuze. Rezultatima 2:0 Marsens je pobijedio Jurića, dok je istovjetno Chirat A. bio bolji od Gorića. Domaćini su osvojili i preostalih osam bodova čime je željeni preokret bio izvan dosega. U pojedinačnoj igri Mourgues je bio bolji od Žure s 2:0. U igri parova Chirat A. i Chirat G. rezultatom 2:0 bili su bolji od Jurića i Botice, dok su u istoj igri istim rezultatom 2:0 Belay i Benoit pobijedili Balića i Čorića. U nadmetanju trojke Sauchay, Roche i Beraud su rezultatom 2:0 bili bolji od Pririća, Grančića i Žižića. Ukupni rezultat na kraju susreta bio je 20:0 za Saint-Vulbas SB.

Saint-Vulbas SB se nalazi u polufinalu Kupa prvaka. Zajedno s njima za europski tron borit će se talijanski B.R.B. Ivrea (bolji od Francuza CRO Lyon B.) i S.B. La Perosina (bolji od slovenskih B.K. Trata). Kao četvrti polufinalist tu je još jedan odlični hrvatski predstavnik BK Zrinjevac iz Zagreba. Oni su i u uzvratu bili uspješniji od talijanskog C.R.C. Gaglianico Biella rezultatom 9:13 (prvi susret završio je 18:4 za Zrinjevac).

Unatoč porazu BK Sokol je ulaskom u četvrtfinale Kupa prvaka ostvario izvanredan rezultat na kojega svi moramo biti ponosni i na čemu im od srca čestitamo. Odličnim nastupom u europskom natjecanju Sokolovi su otvorili nove stranice povijesti boćanja za koje vjerujemo kako će vrlo brzo biti ispisane fantastičnim uspjesima. Bravo BK Sokol!

Saint-Vulbas SB – BK Sokol 20:2

Štafete 2:0: Chirat A., Marsens – Jurić , Čorić 59(60):40(54)

Krugovi 2:2: Benoit – Gorić 23:26 ; Mourgues – Žure 26:25

Precizno izbijanje 4:0: Belay – Grančić 33:6 ; Chirat G. – Pirić 29:16

Brzinsko izbijanje 4:0: Marsens – Jurić 48(50):32(47) ; Chirat A. – Gorić 45(49):34(43)

Pojedinačno 2:0: Mourgues – Žure 13:5

Parovi 4:0: Chirat A., Chirat G. – Jurić, Botica 13:3 ; Belay, Benoit – Balić, Čorić 11:5

Trojke 2:0: Sauchay, Roche, Beraud – Pirić, Grančić, Žižić 13:0

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img