Predstavnici braniteljskih udruga danas su uputili zahtjev Gradu za otkazivanje koncerata na Barbarincu, postavljajući među ostalim pitanje tko je dopustio koncerte Jeleni Karleuši, Aci Lukasu i Harisu Džinoviću izvođačima srpskog turbo folka, prenosi Portal grada Kaštela.

Zahtjev za otkazivanje koncerata su zajednički uputili Mirko Sušac iz Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela i Kaštelanske zagore, Dragan Klarić koordinator Udruge Gojko Sušak, Marko Ćurković dopredsjednik Veterana 141. brigade, Ante Leko udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Zlatko Topić iz Udruge veterana Kaštela, Ivan Elez iz Udruge dragovoljaca Cemex, Zvonimir Džolić iz Udruge roditelja poginulih branitelja te Frane Žegarac tajnik Udruge dragovoljaca.

Naime, predstavnici braniteljskih udruga danas su u Sućurcu održali sastanak na kojem je sudjelovao i Boško Đonlić predsjednik Odbora branitelja Kaštela te su usuglasivši se, zahtjev uputili gradonačelniku Denisu Ivanoviću

Zahtjev prenosimo u cijelosti:

‘Na stranu to što je otočić Barbarinac arheološki lokalitet s podmorskom i kopnenom arheološkom zonom.Na stranu to što je zaštićeno kulturno dobro, koje ste po zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara dužni čuvati i štititi.

Na stranu to što je Vijeće za dodjelu koncesija dodijelio koncesiju nepoznatom koncesionaru na rok od 19. travnja do 31 prosinca 2023. g za godišnju naknadu od 7.200 eura.

Na stranu to što je ugovor potpisan bez ikakvih uspjeha, niti što od koncesionara nije tražen plan i program te što je koncesionar sagradio ponton za prihvat brodica bez studija utjecaja na okoliš, bez lokacijske dozvole.Što je ugovor napravljen za površinu od 300 kvadrata, a koncesionar reklamira prostor od 6400 kvadrata.

Na stranu to je Barbarinac omiljeno izletište lokalnog stanovništva, pa ga na neki način oduzimaju od svoga grada

Mi vas pitamo:Zašto se dozvoli koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača?

Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže?Zašto niste pitali građane da li to žele?Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa?

Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula?Znači li vama išta život mladih ljudi?Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona, te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića’.