Čarolija adventa u Dugopolju

Ozarena lica i odjeci radosti širili su se glavnim dugopoljskim trgom

U ovaj utorak održano je Adventsko druženje za Dugopoljce i njihove goste.

Premda je prvotno bilo zamišljeno da advent u Dugopolju bude održan na trgu u Stepinčevoj ulici preko puta škole, ipak je prebačen na trg ispred Općine. To se je pokazalo kao odličan potez jer je na taj način atmosfera zajedništva i međusobnog druženja bila još više naglašena. Iako je malo puhalo vrijeme je bilo lijepo i bez kiše, a ako je nekome bilo hladno lako se mogao ugrijati uz ples.

Riječ je o događaju koji je organizirala Općina Dugopolje i TZO Dugopolje, a u suradnji sa KUD-om “Pleter”, Lovačkom udrugom „Ljubljan“, DVD Dugopolje i Udrugom DAR. Oni su predstavili svoje proizvode u najboljem svjetlu.

Druženje se odvijalo na dijelu trga ispred ulaza u Općinu. Postavljene su tri kućice, a nasuprot njih je bila bina za glazbeni sastav u organizaciji KUD Pleter i njihovih prijatelja koji su neumorno svirali. Svojim zvucima dalmatinskih pjesama podizali su atmosferu i držali je na visokoj razini zabavljajući sve goste adventa. Plesalo se, pjevalo, jelo i pilo. Ozarena lica i odjeci radosti širili su se glavnim dugopoljskim trgom.

Gastro ples

Kućice su bile primjer zabave, druženja i blagdanskog ozračja. Sve tri kućice činile su jedinstvenu cjelinu sa svojim ponudama koje se viđaju samo na najboljim adventima. Kao uvod u večer na prvoj kućici mogli ste popiti neki alkoholni aperitiv, kuhano vino ili topli čaj ako vam je hladno pa se želite zagrijati. Jedno piće je odmah planulo, a to je naravno bio topli čaj. Dok ispijate piće dobrodošlice slušate glazbu i lagano plešete. To nas je malo umorilo pa smo odlučili vidjeti što se još nudi. Probijanjem kroz rasplesanu ekipu uspjeli smo doći do drugog štanda. Tu je posluživana hrana, a najbolji izbor je bila kobasica u sendviču. Vrlo ukusna i bez suvišnih dodataka odlično je sjela da vrati energiju. Nakon okrjepe razmišljamo da li se vratiti na plesni podij ili idemo i do treće kućice. Odluka je bila laka i gastro izazov je prihvaćen. Tamo nas čekaju zvijezde večeri, domaće fritule. Fantastičnog okusa, prelivene čokoladom i posute šećerom u prahu, jednostavno su nestajale u trenu. Recept se nismo usudili pitati jer znamo da se takve ukusne tajne nikome ne otkrivaju. I naravno, što god ste mogli pojesti i popiti na kućicama, sve je bilo besplatno.

Blagdansko darivanje

Koliko je ljudi bilo, ne znamo ni sami. Netko kaže 50, netko 100 a neki kažu možda i više. Nije ni bitno, jer da ih je došlo i 1000 za svih bi bilo mjesta. Cijeli program je trajao do 21 sat kada su se gosti lagano počeli razilaziti. Sretni, zadovoljni, nasmijani. Mnogi umorni od plesanja, djeca iscrpljena od igranja i trčanja uokolo, a roditelji opušteni nakon večernjeg izlaska i razgovora krenuli su svojim domovima. Sigurni smo da će se prepričavati ljepota ove večeri i osjećaje koje nam je pružila. Možda će ipak najmlađi biti najuzbuđeniji budući da moraju otvoriti poklone koje su dobivali od Opći…pardon, Sv. Nikole.

Nadamo se da će ovaj advent postati tradicija i da će trajati malo dulje. Općina Dugopolje svakako zaslužuje ovakav događaj i blagdansko ozračje.