Cigarete od iduće godine skuplje, no ne za 50 posto

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministar financija Zdravko Marić najavio je u Dubrovniku da će cigarete od iduće godine poskupjeti dvije kune i to kao posljedica povećanja trošarina. Manje je to od prijedloga ministra zdravlja Milana Kujundžića da cigarete poskupe 50 posto.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić zalaže se za drastično povećanje cijena cigareta i alkoholnih pića te usmjeravanje dijela novca u zdravstveni sustav.

‘Sa zdravstvenog aspekta priželjkujem osjetno povećanja cijene cigareta i alkohola kako djeca ne bi pušila i pila, a ministar financija se pribojava tog povećanja, da ćemo izgubiti sa švercom cigareta i ugroziti industriju u Hrvatskoj. Treba tražiti rješenja u okviru mogućega’, izjavio je Kujundžić na kongresu poslodavaca u zdravstvu.

Marić razumije njegove argumente, ali nije za drastično povećanje cijena, među ostalim, jer ono neizbježno vodi izbjegavanju plaćanja poreza.

‘Što se tiče oporezivanja duhana i alkohola, i ja osobno, bez obzira na to što nisam medicinski djelatnik niti sam kvalificiran nešto o tome govoriti, znam što znači prevencija i sigurno to ima pozitivne implikacije. Međutim, takvo jedno drastično povećanje i oporezivanje nedvojbeno bi imalo utjecaja i na samo tržište’, odgovorio mu je Marić, piše tportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img