Sa dvama jučerašnjim utakmicama otvoren je nastavak prvenstva 1. županijske malonogometne lige. Danas i sutra odigrat će se još dva dvoboja i time će prvo kolo biti zatvoreno.

U drugom dijelu sezone prvi na parket izašli su MNK Royal Sport i MNK Hrvatski Dragovoljac ATVP. U ovaj susret obje momčadi ušle su nakon dužeg odmora budući da su posljednja prvenstvena kola doigrali prije više od dva mjeseca. Unatoč tome, dugopoljska momčad uoči dvoboja sa Royal sportom slovila je za velikog favorita što je na kraju i opravdala. Iako ovaj dvoboj nije bio golovima bogat i atraktivan kao prvi sraz ove dvije momčad, gledatelji su mogli uživati u napetoj malonogometnoj utakmici. Na prvi pogodak u dvorani OŠ Kraljice Jelene čekalo se sve do 14. minute. Mrežu domaćina načeo je kapetan Crnih Mandurić i Hrvatski Dragovoljac je poveo s 0:1. Da je prvo poluvrijeme bilo zahtjevno i teško pokazala je i činjenica da su do kraja tog dijela susreta Crni postigli još samo jedan pogodak. Za njega je u 16. minuti bio zaslužan Klarić i rezultat je bio 0:2.

S prednošću od dva gola razlike u nastavku susreta pritisak je već pomalo splasnuo i dugopoljska momčad prikazala je puno bolju i rasterećeniju igru. Na novi zgoditak u mreži domaćina čekalo se do 30. minute kada je još jednom Klarić natjerao domaćeg vratara na vađenje lopte iza svojih leđa. Royal je pokušao parirati Crnima, a jedini konkretni učinak imali su u 34. minuti smanjivši golom Eleza na 1:3. Igrači Hrvatskog Dragovoljca su odmah odgovorili na primljeni pogodak i nisu dopustili da utakmica krene u bilo kojem drugom smjeru osim onom koji vodi do nove pobjede. Za rezultat 1:4 zaslužan je Perkušić koji se Crnima priključio prije nekoliko dana i kojemu je ovo bio prvijenac za Hrvatski Dragovoljac. U 37.minuti sudac utakmice opravdano je dosudio izravni udarac sa 10 metara za Hrvatski Dragovoljac budući da su domaćini napravili šest prekršaja u drugom poluvremenu. Siguran izvođač bio je Romić i Crni su otišli na nedostižnu prednost od 1:5. Kapetan Mandurić je susret zatvorio na isti način kako ga je i otvorio, a to je novim pogotkom u mreži domaćina. On je dvije minute prije kraja postavio konačnih 1:6.

Crni su ovom pobjedom odlično ušli u nastavak sezone i upisali nova tri boda. Sljedeći susret igraju na domaćem terenu u Sinju kada će biti domaćini MNK Mulini.

Podijeli objavu