Dalmatinska zagora najuspješnija destinacija ruralnog turizma

0
0
Foto: Ministarstvo turizma

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

U kategoriji najboljih destinacija ruralne sredine odnijele su brojna priznanja. Sutivan je osvojio nagradu za najbolje mjesto u kategoriji malih autentičnih primorskih destinacija. Dalmatinska zagora odnijela je pobjedu u kategoriji najuspiješnije destinacije ruralnog turizma, dok je Zagorje osvojilo prvo mjesto za najuspješniju destinaciju kontinentale Hrvatske. U kategoriji održivog turizma nagrađeno je Eko-etno selo Stara Kapela, piše agroklub.com.

Vlasnik izletišta ‘Na malenom brijegu‘, Vladimir Vlajinić proglašen je najboljim domaćinom turističkog seljačkog gospodarstva, a vlasnik „Baranjske kuće“ i „Sobe kod Baje“ Vladimir Škrobo odnio je u Karanac još jednu nagradu za najboljeg privatnog iznajmljivača. I državna ergela Đakovo i Lipik dobitinik je priznanja odnosno nagrade ‘Anton Štifanić‘ u kategoriji tvrtki, udruga i ustanova.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaestu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Hvara  i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma.

Ostale nagrađene pogledajte OVDJE.