Danas česta kiša i vjetar, ali i relativno toplo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U novome se tjednu nastavlja promjenljivo i relativno toplo vrijeme, povremeno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i područjima uz njega, gdje je i veća vjerojatnost izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će povremeno umjerem, gdjekad i jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i još jače jugo, osobito do srijede.

Vjetar i kiša otežavat će nastavak berbe maslina, a Marko Vučetić, dipl. ing., iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u HRT-ovim Plodovima zemlje dodatno upozorava: “A da osim toga ne bi bilo nekih veći iznenađenja, na vrijeme poduzmite mjere zaštite bilja i tla od bujica.”

Ne zaboravite voziti s uključenim svjetlima, ne samo zbog česte smanjene vidljivosti i za vožnju nepovoljnih meteoroloških uvjeta. I budite više nego inače oprezni u prometu!

A i imajte strpljenja i razumijevanja prema onima na koje više djeluju ove prilično nepovoljne biometeorološke prilike, koje će potrajati veći dio tjedna.

I sljedećih dana – relativno topli studeni,
i more koje se od juga, oštra i lebića pjeni…
Kratki rukavi su još mnogima u primjeni,
ali na suncu – ne više u sjeni…
Uz sve to još i česta kiša, pa i pljuskovi povremeni,
a i pogledi kod mnogih pospani, sneni…

Ponedjeljak: česta kiša i vjetar, ali i relativno toplo

Podjednake će vrijednosti biti i u unutrašnjosti Dalmacije, dok će na srednjem Jadranu biti toplije, od 19 do 22 °C. Prvi će dio ponedjeljka biti oblačniji s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, prema jugu uz mogućnost za obilniju oborinu. Jugo i južni vjetar će slabjeti i okrenuti na jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni vjetar.

I na krajnjem jugu Hrvatske podjednaka promjena vjetra, uz more najprije valovito i jače valovito, zatim u smirivanju na umjereno valovito u drugome dijelu dana. Najviša temperatura bit će između 19 i 22 °C. Povremena kiša padat će glavninom u noći i prijepodne, kada ponegdje uz grmljavinu može biti jačih pljuskova.

Od utorka, i dalje promjenljivo, povremeno uz kišu, te relativno toplo, osobito do srijede i vjetrovito

Na Jadranu i dalje promjenljivo. Obilnije oborine može biti u utorak na sjevernom dijelu, a u srijedu na južnom. U utorak će jugo i južni vjetar ponegdje biti jaki i olujni, u srijedu i četvrtak će zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak, a potkraj tjedna ponovno jugo. Zadržat će se toplo.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img