Danas i dalje relativno toplo, uz južinu i kišu većinom na Jadranu i uz njega

O vremenu i dalje ništa novo – južina se nastavlja do nedjelje, pri čemu će pad tlaka zraka od petka biti izraženiji nego tijekom četvrtka, a osim na Jadranu, umjerenog i jakog vjetra bit će i u većini unutrašnjosti. Stoga će i biometeorološke prilike biti sve nepovoljnije, a i kiša sve češća – u petak još uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. U novome će tjednu biti hladnije i stabilnije, ali posvuda ne i suho.

Petak: i dalje relativno toplo, uz južinu i kišu većinom na Jadranu i uz njega


U Dalmaciji će dnevna temperatura biti od 15 do 17 °C, u unutrašnjosti malo niža. Jugo će oslabjeti, no potkraj petka ponovno će se pojačati. Pritom će uz promjenljivu naoblaku kiše biti uglavnom u noći i ujutro, kada su mjestimice mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Ujutro i prijepodne nevera može biti i na krajnjem jugu Hrvatske, uz umjeren i jak južni vjetar i jugo. Vjetar će potom oslabjeti, a ponovno jačati navečer i u noći na subotu. A kiša je mjestimice moguća i u drugom dijelu dana. Temperatura zraka između 14 i 17 °C.”

Za vikend oblačnije, kišovitije, vjetrovitije…

I na Jadranu će tijekom vikenda biti lokalno izraženijih pljuskova pa i nevera, uz jugo, u subotu i jako, koje ćeu nedjelju okretati na jugozapadni i zapadni vjetar. Od ponedjeljka stabilnije i malo hladnije, uz sjeverozapadnjak i buru.”
Detaljniju prognozu po područjima za sljedeće dane za HRT je pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.