DANAS JE DAN UKRAINSKOG VEZA! Tko je sve obukao tradicionalnu ukrainsku košulju?!

0
Foto: Twitter

U znak podrške i solidarnosti s Ukrajinom predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen odjenula je danas, na Dan veza, tradicionalnu ukrajinsku narodnu nošnju.

Kako prenosi Ukrinform, relevantna poruka i fotografije objavljene su danas na Facebook stranici Delegacije EU u  Ukrajini .

Foto: Twitter

„Danas odajemo počast ukrajinskoj kulturi i slavimo Dan veza . Svakog trećeg četvrtka u svibnju ljudi nose tradicionalne ukrajinske nošnje s etničkim uzorcima – “vezene košulje”, simbol jedinstva i nacionalnog identiteta. Pokrenut prije 16 godina od strane nekoliko studenata koji nose tradicionalne vezene košulje, ovaj dan je postao tradicija koju drže Ukrajinci i njihovi prijatelji diljem svijeta. U ovim teškim vremenima, čuvajmo kulturu i tradiciju Ukrajine!”, stoji u priopćenju.

Post je popraćen fotografijom Ursule von der Leyen u tradicionalnoj ukrajinskoj vezenoj odjeći.

“Predsjednica Ursula von der Leyen nosila je tradicionalnu ukrajinsku vezenu košulju u znak podrške i solidarnosti s narodom Ukrajine”, stoji u poruci koja je popraćena hashtagom #StandWithUkraine.

Ovo je španjolska kraljica Leticia, supruga kralja Filipa VI. Ima prekrasnu vezenu košulju.

Sretan dan Vyshyvanke, prijatelji! Danas je vezena košulja jedan od simbola herojske borbe našeg naroda za slobodu. To je također element prepoznatljivosti Ukrajinaca u svijetu. Uvijek sam ponosan što sam Ukrajinac! A posebno danas. Slava Ukrajini! Slava njenim herojima! – napisao je Kličko u Twitter objavi.

I predsjednica Europskog parlamenta je danas objavila fotografiju u ukrainskoj košulji!
Naravno da je i predsjednik Ukraine Volodimir Zelenski danas čestitao ovaj dan odjeven prigodno.

Danas Mnogi poznati manje poznati Ukrainci oblače ove košulje i objavljuju fotografije na društvenim mrežama Donosimo objavu jedne prelijepe mlade Ukrainke u prekrasnoj ukrainskoj košulji.


Anita M