I dok sjever i posebice sjeverozapad Europe trpi nove nevolje zbog olujnih nevremena, kod nas se nastavlja svojevrsno proljeće u veljači. I pritom u ponedjeljak još pretežno suho i sunčano, te posvuda iznadprosječno toplo, na kopnu i prilično vjetrovito, uz često umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, uglavnom u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Malo kiše past će većinom na riječkome području i u Gorskome kotaru.

Od utorka do petka promjenljivije i uglavnom manje toplo, uz povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje u gorju potkraj srijede i početkom četvrtka vjerojatno i malo snijega, a za vikend ponovno stabilnije i toplije.

Mraz će u ponedjeljak biti rijetka pojava u unutrašnjosti, a ponovno češći i zamjetniji bit će od četvrtka do subote.

Ponedjeljak: južina, većinom suho i sunčano

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano i razmjerno toplo vrijeme, najviša će dnevna temperatura biti između 14 i 18 °C. Zapuhat će slabo, na otvorenome moru srednjeg Jadrana do umjereno jugo.

Na krajnjem jugu Hrvatske vjetar će biti slab promjenljiva smjera pa će more i dalje biti mirno ili malo valovito, a uz obilje sunčanog vremena temperatura će porasti na vrijednosti od 15 do 17 °C.”

I dalje relativno toplo, ali promjenljivo…

“Utorak i srijeda bit će na kopnu promjenljiviji uz mjestimičnu kišu, ponajprije u srijedu. Bit će i svježiji te će temperatura biti sve primjerenija dobu godine, posebno u četvrtak koji je vrlo vjerojatno najhladniji dan u tjednu, naime od petka te osobito idući vikend vjerojatan je ponovni porast temperature. Pritom bi i druga polovina tjedna bila prevladavajuće suha i barem djelomice sunčana.

I na Jadranu će u utorak te osobito srijedu biti mjestimične kiše, osobito na sjevernom dijelu, dok će se u utorak u Dalmciji još zadržati suho i pretežno sunčano. Od četvrtka ponovno manje oblaka, u početku i jaka bura s kojom će osvježiti, a zatim porast temperature.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.