Danas moguće nestabilno vrijeme, od sutra razvedravanje

0
0
Foto: HRT

I sljedećih se dana nastavlja iznadprosječno toplo i većinom sunčano vrijeme, a promjena koja stiže potkraj petka i u prvom dijelu subote donijet će samo mjestimičnu kišu i manje osvježenje.

Petak – nestabilno

U Dalmaciji će se zadržati barem djelomice  sunčano, ali će osobito u unutrašnjosti potkraj dana mjestimice biti umjerenog razvoja oblaka pa je moguć i poneki pljusak. Puhat će slab, samo rijetko uz obalu umjeren, većinom jugozapadni vjetar. Temperatura se neće osjetno mijenjati.

Na  jugu Hrvatske većinom sunčano te i dalje vruće. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, danju jugozapadnjak pa će more biti malo valovito, a vidljivost dobra.

U subotu još ponegdje kiša pa razvedravanje.

U subotu na kopnu promjenljivo, a vjerojatnost za kišu najveća je u noći na subotu i u subotu prijepodne.Od nedjelje sunčanije, zatim ponovno i toplije.

Na Jadranu u subotu djelomice sunčano, ali nestabilno, uz mogućnost za lokalne pljuskove. U nedjeljuponovno stabilnije i većinom sunčano, ujutro uz umjerenu buru, a i u većem dijelu sljedećega tjednavećinom sunčano i vrlo toplo, ponegdje ponovno i vruće. Podrobnije o prognozi vjetra i valova za sljedeće dane pogledajte u Regionalnom dnevniku, u posebnoj prognozi Ivana Novaka, dipl. ing., iz riječkog ureda Pomorskog meterološkog centra DHMZ-a.

Petak – posljednji dan za izbor

I dok će se broj iznadprosječno toplih dana ovoga rujna u sljedećem tjednu povećati, fotografije za kalendar Svjetske meteorološke organizacije više se neće moći izabrati. Stoga, ako želite da motive iz Hrvatske i izvrsne fotografije hrvatskih autora gledaju sljedeće godine diljem svijeta – dajte svoj glas – još samo ovoga petka.

Pelud

Visoka koncentracija peludi korova u petak će biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, te na sjevernom Jadranu, a nekome može smetati i umjerena koncentracija, koje će biti u većini ostalih krajeva. Zanimljivo je spomenuti i visoku koncentraciju peludi trava ponegdje na srednjem Jadranu.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, u većini će krajeva biti visok.

Izvor: HRT