Danas na Rivi humanitarna utrka Marijini obroci

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Danas se na splitskoj Rivi i Zapadnoj obali trči humanitarna utrka „Trčimo za obrok više“ u organizaciji Marijinih obroka.

Na splitskoj Rivi djeca će trčati 150 i 300 metara, a svi koji to mogu, otrčat će 2,5 kilometara. Preporučena donacija za kotizaciju je 20 kn – iznos koji osigurava da jedno dijete dobiva svoje obroke za dva mjeseca.

Podjela startnih brojeva je u 17:00h na splitskoj rivi, utrka počinje u 18:00h, a nakon utrke predviđen je zabavni program uz veselog klauna koji će zabavljati djecu, projekcija dokumentarnog filma Dijete 31 i koncert.

Cilj utrke je proširiti glas o Marijinim obrocima, humanitarnoj organizaciji čija je vizija pružiti jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim  zemljama svijeta. Do danas Marijini obroci svojim djelovanjem hrane 1.257.278 gladne djece.

Humanitarna organizacija obvezuje se potrošiti najmanje 93 posto od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. Gdje god je to moguće hrana se uzgaja i kupuje lokalno kako bi se time pridonijelo i lokalnom gospodarstvu.

Sav novac prikupljen kotizacijama u punom iznosu koristit će se za osiguravanje toplih obroka gladnoj djeci u 15 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru  koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

Što rade Marijini obroci

Programi Marijinih obroka rade na tome da unesu pozitivne promjene u živote djece i zajednica u kojima žive. Kratkoročne promjene uključuju smanjenje gladi, povećani broj upisa u školu, bolje pohađanje, koncentracija i učenje, povećano napredovanje između razreda, poboljšano zdravlje i dobrobit. U dugoročnim promjenama Marijini obroci žele postići poticanje podrške zajednice za obrazovanje, podršku za male poljoprivrednike, povećanu svijest vlade o važnosti prehrane u školi.

Cijela generacija djece sada je završila svoje osnovno obrazovanje pomoću Marijinih obroka. Veća je vjerojatnost da će ti mladi ljudi hraniti sebe i svoje obitelji i poslati svoju djecu u školu. Nakon uvođenja Marijinih obroka uvidjelo se stalno povećanje upisa u školu. Porast je bio značajan već prve godine i nastavlja rasti kako program školske prehrane postaje sastavni dio života u školi i zajednici.

U svim državama gdje su prisutni Marijini obroci, djeca žive u velikom siromaštvu i svakoga dana se susreću s gladi. Mnoge vlade imaju programe prehrane u školi uključene u državnu politiku, ali nemaju resursa da primjene te programe te dopru do sve ranjive djece. Marijini obroci zadovoljavaju tu potrebu. Uspostavljajući programe prehrane koje vode škole, stvaraju učinkoviti model koji se može primjenjivati na nacionalnoj razini.

Puno je različitih načina na koje možete pomoći donirajući svoje vrijeme, novac, misli i molitve, a današnja utrka je svakako prilika za pomaganje gladnoj djeci.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img