Foto: HRT

Za razliku od kandidatkinja i kandidata na izborima – vrijeme u Hrvatskoj sljedećih dana ne možemo birati. Ali mu se – poznavajući i vjerujući prognozi – možemo prilagoditi. Nakon vremenski mnogima nepovoljnog vikenda s često obilnom kišom, ponegdje i nevremenom, u gorju ponegdje i snijegom, početkom tjedna slijede stabilniji i mirniji dani, iako posvuda ne i suhi, ali svakako sunčaniji od prošlih. A i hladniji, u unutrašnjosti uz gdjekoji jutarnji “minus”.

Ponedjeljak: razvedravanje, ali većinom i hladnije

U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a u početku još mjestimice kiša, uglavnom prema otvorenom moru. Sjeverozapadnjak većinom umjeren, a more uglavnom umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske – u početku još mjestimice kiša, uglavnom poslijepodne sunčana razdoblja, a sjeverozapadnjak umjeren i jak. Najviša temperatura oko 15 °C.”

U nastavku tjedna većinom suho, ali hladnije

Na Jadranu tijekom božićnih blagdana sunčanije nego u ponedjeljak, pa će većinom prevladavati sunčano. No uz prolazno više oblaka tijekom Badnje večeri i noći mjestimice je moguća kratkotrajna slaba kiša. Većinom će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak bura. U petak prolazno oblačnije uz jugo i kišu, a zatim razvedravanje i opet bura. Temperatura zraka malo niža, ponajprije jutarnja, a idućeg vikenda i dnevna.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.