Foto: HRT

Nakon kiše, ponegdje i obilnije, te mjestimičnih nevremena, pijavica, u najvišem gorju čak i malo snijega te pada temperature – poslijepodnevne gdjegod i za više od 10 °C – u petak slijedi stabilizacija vremena – razvedravanje i slabljenje bure. No, još i prijepodne će zbog nje biti poteškoća u prometu. A u kopnenom području nekima nepripremljenima – i za prognozu “nevjernim Tomama” – nevolje može prouzročiti slab mraz pri tlu.

Tijekom mnogima produženoga vikenda nastavit će se relativno svježe vrijeme, osobito u kopnenom području. Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u unutrašnjosti i mjestimičnom jutarnjom maglom, pri tlu i slabim mrazom, a ponegdje i kratkotrajnom kišom – osobito u subotu. Problema s burom ponovno će biti u ponedjeljak, vjerojatno i u utorak, posebice na sjevernom Jadranu.

Petak: većinom sunčano, uz slabiju buru, ali svježe, ujutro ponegdje pri tlu slab mraz

I u Dalmaciji popodne slabljenje bure, no prema otvorenom moru i dalje će puhati mjestimice jak sjeverozapadnjak. Bit će većinom sunčano, uz najvišu dnevnu temperaturu od 18 do 21 °C, a jutarnja od 9 °C u unutrašnjosti do 14 °C na obali.

I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura, no još ujutro može ponegdje biti dosta oblaka, zatim pretežno sunčano. Povremeno jaka bura, na udare i olujna popodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, na otocima još i jak.”

I sljedećih dana promjenljivo, te i dalje relativno svježe, na Jadranu uz opet jaku buru

U subotu na Jadranu vjetar uglavnom slab, ali uz više oblaka lokalno može pasti i malo kiše. Nedjelja sunčanija, no bura će opet jačati, najprije podno Velebita, a u ponedjeljak i duž cijele obale. Kiše će u ponedjeljak biti uglavnom na otvorenom moru, a samo rijetko poneki pljusak može zalutati na obalu, posebice dalmatinsku. Utorak sunčan, no s jugom u srijedu opet raste vjerojatnost za malo kiše.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.