Diljem zemlje u bolnicama nedostaje krvi!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Doznajemo da u bolnicama diljem zemlje nedostaje krvi. Zbog nestašice zaliha, ponajprije krvnih grupa A i nula pozitivne, odgađaju se takozvane hladne operacije, piše HRT.

Potrošnja je velika, najviše nedostaje krvnih grupa A i 0 pozitivne, dogovorene operacije se odgađaju.

Zamjenu zglobova na Klinici za traumatologiju pacijenti čekaju dulje od godinu dana. Jedan je to od zahvata koji je morao biti odgođen zbog nedostatka krvi, kaže Ivan Karlak,  dr. med., specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije KBC-a Sestre milosrdnice.

Dobrovoljni darivatelji u Zagrebu i danas nesebični. U zavodu za transfuzijsku medicinu dnevno prikupe više od 400 doza krvi.

U riječkom KBC-u krvlju pokrivaju samo hitni operativni program. Kažu da najviše nedostaju krvne grupe A pozitivna i 0 pozitivna te sve RH negativne, a to stanje traje 20-ak dana i zbog toga su se odgđale operacije koje nisu bile hitne.

Krvi nedostaje i u splitskom KBC-u, gdje napominju kakao se u srijedu i četvrtak nekoliko operacija moralo odgoditi. Što se tiče trenutačnih zaliha, dovoljne su samo za tri dana, a optimalno bi bilo da su za 5 dana, kažu u splitskom KBC-u.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img