Do kraja tjedna sunčano i iznadprosječno toplo

0
1
Foto: HRT

Mnogi se posljednjih dana žale na sparinu i vrućinu, a od sutra će u kopnenim krajevima biti još toplije, što se lijepo vidi na prikazu osjeta ugode. Veće promjene neće biti do ni kraja tjedna, koji će obilježiti većinom sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. 

Atmosfera i dalje neće biti sasvim stabilna, no lokalnih poslijepodnevnih pljuskova iduća će dva dana biti samo rijetko. Naime, polje povišenog tlaka zadržava se nad našim krajevima, a količina vlage bit će manja, barem do petka. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Nastavlja se niz vrućih dana, a osvježenje će mnogi potražiti u mirnom ili samo malo valovitom moru čija je temperatura između 25 i 27 stupnjeva. 

I na krajnjem jugu pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab, ponegdje u noći i tiho, a danju slab vjetar s mora. Jutarnja temperatura od 20 do 25, a najviša dnevna između 31 i 35. 

I idućih će dana na Jadranu vrijeme biti pravo ljetno – pretežno sunčano i vruće. Poneki je pljusak moguć uglavnom u unutrašnjosti Istre u petak. Vjetar će do petka biti slab, u mnogim će predjelima posebice noću biti i tiho, a zatim će zapuhati umjerena bura, najprije na sjeveru, a u noći na subotu i drugdje. 

Na kopnu također do kraja mjeseca toplije od uobičajenog te uglavnom sunčano, no ne posve stabilno pa će postojati mogućnost za lokalne pljuskove, a ona će rasti prema vikendu, posebice u zapadnim predjelima. Kako vjetra gotovo i neće biti, treba računati i na mjestimičnu jutarnju maglu. (HRT)