[GALERIJA] Općina Dugopolje dodijelila stipendije učenicima i studentima

0
Foto: Duje Radović

Općina Dugopolje i ove godine dodijelila je stipendije učenicima i studentima s područja općine.

Danas je u Domu kulture u Dugopolju održana prigodna svečanost potpisivanja ugovora sa učenicima i studentima koji su dobili stipendije za 2017./2018. školsku i akademsku godinu.

Općina godinama dodjeljuje stipendije, a broj stipendista kreće se između 65 do 70 u pojedinoj godini. Ove godine stipendiju je primilo 66 učenika i studenata. Iznos stipendija je od 500 do 1.200 kuna.

Prije same svečanosti potpisivanja ugovora, načelnik Perica Bosančić uputio je nekoliko pozdravnih riječi stipendistima. Zahvalio im je na dolasku i čestitao na dobivenim stipendijama, te na njihovom predanom radu i trudu u školskim i akademskim obvezama. Pozvao je sve učenike i studente ukoliko imaju primjedbu na način dodjele stipendija, da slobodno svojim savjetima predlože kako da cjelokupni proces bude što bolji i učinkovitiji.

Načelnik Bosančić također je pozvao sve učenike i studente koji imaju ideje ili projekte koje žele realizirati da se uvijek mogu obratiti Općini te da su im vrata otvorena. Rekao je kako će im Općina Dugopolje pokušati maksimalno pomoći da se sve njihove dobre i pozitivne ideje i ostvare.

Na kraju, Bosančić je stipendistima rekao kako Općina Dugopolje potpomaže i post diplomske studije, odnosno financira 50 posto doktorata. Stoga im je poručio da ne stanu na sadašnjim studijima, već samo hrabro nastave dalje i prema doktoratima.

Nakon uvodnog dijela pristupilo se potpisima ugovora, uz koje su podijeljeni i prigodni poklon paketi. Stipendisti su se mogli osvježiti kod stolova sa laganom zakuskom. Svečanost je završena zajedničkim fotografiranjem.