Druga HNL: Sljedeće sezone 14 klubova, NK Dugopolje za sada bez trenera

0

U sljedećoj sezoni 2018./2019. hrvatska Druga nogometna liga brojit će 14 klubova.

U njoj će nastupati Varaždin, Hrvatski dragovoljac, Lučko, Solin, Šibenik, Dinamo II, Hajduk II, Osijek II, Sesvete, Kustošija, Dugopolje, BSK Bijelo Brdo, Međimurje i Zadar.

Iako je bilo predviđeno da Druga liga broji 16 umjesto 12 članova kojih je imala u minuloj sezoni, ipak zbog toga što neki klubovi nisu ispunili potrebne uvjete i dobili licencu, liga će se sastojati od 14 klubova.

Također, pokrenut je postupak za uvođenje VAR tehnologije (video pomoć sucima) za natjecanja HNS-a, a sukladno propisima i proceduri Fife.

Izvršni odbor HNS-a usvojio je kalendar natjecanja Prve HNL i završnice Kupa, te liste delegata za Prvu i Drugu HNL, te izvješće o postupku licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2018/19.

Dugopolje za sada bez trenera

Prema posljednjim informacijama, NK Dugopolje u sljedeću sezonu ulazi bez trenera Miroslava Bojka. Bojko, koji je vrlo uspješno vodio Dugopoljce, rekao je:

– Ugovor smo imali do kraja ove sezone. Rastali smo se i otišli kućama, bez službenoga razgovora za sljedeću sezonu. Suradnja u protekle dvije sezone bila je vrlo dobra, što se može zaključiti po svim pokazateljima. Čujem se s predsjednikom Bosančićem, s kojim sam vrlo dobro surađivao kao i s mojim suradnicima, Žuljevićem, Sunarom, Žuvelom i ostalima. Drugim riječima, službeno krećem od početka, takav je trenerski život.

S kojim trenerom će Dugopolje pokušati konačno izboriti plasman u Prvu HNL saznat ćemo uskoro.