Foto: Društvene mreže

Ovogodišnji Ultra Europe festival održava se u petak, subotu i nedjelju, a iz policije su izvijestili o posebnim pravilima koja će vrijediti za vrijeme održavanja festivala. Ograničeno prometovanje osobnih vozila, osim vozila hitnih službi, stanara, te taxi vozila i vozila sa službenom akreditacijom, bit će na križanjima: Ulice Sedam kaštela i Jobove, Zrinsko-Frankopanske i Karamanove, Hrvatske mornarice i Puta Glavičina i Puta Supavla i Ulice Mile Tripala. Na tim će raskrižjima biti raspoređeni policajci radi regulacije i blokade prometa od 20 do 5 sati ujutro.

– Svakog dana će se, sukladno sigurnosnoj prosudbi i stanju na području javnog okupljanja za vrijeme održavanja, ako bude potrebno zatvarati prometnice oko stadiona, dok će promet biti preusmjeren na okolne ceste. Ako zbog povećanog broja pješaka, a posebno u vrijeme najintenzivnijeg dolaska posjetitelja javnog okupljanja ili drugih razloga bude potrebno zatvaranje prometnica oko stadiona javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena. Također, na izlazima iz Marjanskog tunela biti će raspoređeni policijski službenici koji će radi osiguranja protočnosti prometa posebno kroz tunel po potrebi zatvarati prometovanje prilaznim pravcima i u samom tunelu – poručili su iz splitske policije.

S obzirom na mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja posebno na prometnicama na području Poljuda i Spinuta, savjetuju građane da tijekom trajanja Ultre, a posebno od od 17 do 20 sati izbjegavaju prometovanje tim područjem, posebno ulicama u široj zoni stadiona, te da prometuju kroz tunel samo ukoliko je to nužno. Budući da se očekuje povećani intenzitet prometa, policija moli građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz pravce kretanja i trenutno zatvaranje ulica.

– U cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, posebno na čitavom predjelu Poljuda i Spinuta, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ih ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom biti uklonjena sukladno zakonu. Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj osoba, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe – dodaju iz splitske policije i na kraju ističu da će snimati događanja na stadionu i prilaznim pravcima.