Evo što možete učiniti kada zaključate smartfon i ne sjećate se lozinke

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Premda uređaj zbog zaštite korisnika traži da prije otključavanja poduzmete neke radikalne korake, rješenje postoji i izvedivo je.

Softverska zaštita u vidu biometrije i zaporki na vašem iPhoneu ili Androidu služi za obeshrabrivanje lopova i znatiželjnika koji bi htjeli kopati po vašim podacima, no ponekad se zna desiti da zbog jednog ili drugog razloga i sam vlasnik ostane bez pristupa. Na sreću, u ovakvoj situaciji priči nije kraj – postoji čak nekoliko načina na koji možete vratiti kontrolu nad svojim smartfonom, piše tportal.

Prvo na redu je – brisanje!

Činjenica je da za otključavanje zaštićenog uređaja trebate u cijelosti resetirati uređaj, odnosno vratiti ga na tvorničke postavke. Prije nego što krenemo na posao, napomenimo da ćete na internetu vjerojatno pronaći vodiče koji tvrde da je moguće zaobići resetiranje, no oni se uglavnom odnose na starije verzije operativnog sustava koje su u sebi imali propuste. Drugim riječima – zaboravite ih.

Ako niste petljali po postavkama sigurnosne kopije, velike su šanse da su one pohranjene na vašem iCloudu ili Google profilu. Sve što vam treba je lozinka i ime profila na iCloudu ili lozinka Google profila. Ako ste vlasnik iPhonea, trebat ćete spojiti uređaj na iTunes kojeg je moguće skinuti putem Apple Storea. Nakon što spojite uređaj, ponovno pokrenite iPhone. Ako imate iPhone 8, X ili noviji, pritisnite tipku za pojačavanje zvuka, pa onda tipku za stišavanje zvuka i onda držite tipku za gašenje do trenutka kada telefon napiše da je u modu za oporavak (recovery mode). Ako imate iPhone 7, držite gumb za paljenje i tipku za stišavanje zvuka sve dok ne uđete u gore spomenuti mod. Računalo će vas pitati želite li vratiti svoj uređaj ili ga samo nadograditi (restore, update). Birajte restore.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img