23/06/21

Facebook donosi 3D fotke, ali ne baš svima

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na Facebook sad stižu i 3D fotke, ali neće biti dostupne baš svima.

Iako je najveća društvena mreža na svijetu trenutno najviše spominjana zbog hakerskih napada i gigantskih krađa podataka u vezi s tim, oni se još uvijek trude na neki način pomicati granice. Naime, nakon svih silnih skandala Facebook se više ni ne trudi umirujućom retorikom ublažiti posljedice hakerskih napada. Jednostavno kažu brojčano koliko je oštećenih i što je točno posrijedi. Vjerojatno su na teži način, zbog bogatog iskustva na tom polju, naučili da se neiskrenost dugoročno ne isplati.

Evo još neke tehnički zanimljive novine koju su pustili u optjecaj. Naime, uveli su novu značajku koja omogućuje objavu fotografija na zidovima korisnika koje su, navodno, 3D fotke.

Pravi pravcati 3D?

Usprkos tome što ih se zove 3D photos, spomenute fotografije čije će prikazivanje omogućiti nova značajka neće uistinu biti trodimenzionalne. Kao što ste već vjerojatno nagađali. Fotografije se neće moći rotirati da budu vidljive iz svih kutova.

Ipak, imat će svojevrsnu dubinu zahvaljujući kojoj će ih biti moguće sagledati iz više kutova nego što je to slučaj s konvencionalnim fotografijama.

Iz Facebooka poručuju da će to iskustvo biti kao da gledate prizor koji je na fotografiji dok stoji nepomično iza prozorskog stakla.

Neće baš svi moći snimati nove fotke s 3D efektima. Za to ipak treba imati mobitel s dvije kamere. Nakon što se snimi fotografija onda će se pomoću umjetne inteligencije dodati ono što je potrebno kako bi se stvorila iluzija trodimenzionalnosti.

Osim u wen pregledniku, 3D Photos će biti moguće gledati u pregledniku Oculus na Oculusu Go ili pak na Firefoxu na Oculusu Rift.

Kako bi jedna takva fotka ispala dobro iz Facebooka savjetuju da subjekt ili objekt nikako ne snimamo iz prevelike blizine. Mora se paziti i na kontrast te na odabir zanimljivih boja i tekstura, piše Geek.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Misli Dida Andrijice (18): Jesmo li mi u našoj Rvackoj, ili socjalističkoj republici!??

Zdravi bili dico moja! Đavameodnija ako ja više znaden koja je ovo Država?!! Od petoga miseca otkad su rutaši...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img