13 C
Split

Facebook vas sve više živcira? Evo kako ga možete pretvoriti u nešto puno ugodnije i zabavnije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sve veći broj korisnika poznate društvene mreže komentira kako im je vrijeme uz Facebook često popraćeno živciranjem i glupim objavama na koje jednostavno moraju odgovoriti. Premda ovo zvuči malo pretenciozno, vrijedi voditi računa da apsolutno sve što vidite na Facebook zidu, uključujući iritantne vijesti, objave i fotografije – izravna je posljedica vaše aktivnosti.

Društvena mreža pomno prati vašu aktivnost, komentare i objave te prema njima bira sadržaje s kojima ćete najvjerojatnije vršiti interakciju – bilo lajkom, komentarom ili podjelom. Na taj način Facebook generira promet i samim time stvara više prostora za reklame i zaradu.

Evo kako podivljali News Feed možete dovesti u red.

Možda na zidu imate hrpu objava koje vas iritiraju ili koje se podudaraju s vašim interesima ali se s njima ne slažete. Krivci su vaši Facebook prijatelji i rodbina. Društvena stranica će prije svega ostalog prikazivati objave, teme i grupe koje najviše posjećuju pripadnici vaše liste prijatelja – s naglaskom na užu obitelj.

Također je jako važno naglasiti da bilo kakvom interakcijom sa objavama, bila ona pozitivna ili negativna, uzrokujete pojavu većeg broja sličnoh objava. Facebook želi da budete aktivni i dat će sve od sebe da taj cilj i postigne.

Drugim riječima, vaš News Feed se stvara pomoću interakcije, a za njegov nastanak odgovorni ste vi, vaši komentari te Facebook aktivnost vaših prijatelja i obitelji.

Za početak možemo posjetiti vaše postavke vezane uz Facebook Grupe. Pozovite izbornik i tamo odaberite Grupe. Čim vidite grupu koja vas živcira, kliknite na zupčanik i u izborniku odaberite napuštanje. Nakon što ste se obračunali s grupama, vrijeme je za napad na stranice koje ste lajkali!

U izborniku odaberite Stranice i nakon toga na lijevoj strani ekrana birajte Stranice i onda Stranice koje vam se sviđaju. Odaberite stranicu koje se želite riješiti i prvo ju klikom na Prati i izborom Prestani Pratiti maknite iz objava, a nakon toga klikom na Sviđa mi seodaberite Ne sviđa mi se ova stranica.

Iako ste vjerojatno riješili problem sa stranicama koje ne želite pratiti, Facebook i dalje ima hrpu algoritama koji i dalje imaju ‘stare navike’. Kako biste i njima stali na kraj, prođite svojim News Feedom i pored objava koje vam idu na živce izaberite strelicu i nakon toga Sakrij Objavu (Prikaži manje takvih objava). Premda vaša čistka negativnih sadržaja možda neće polučiti momentalnim uspjehom, dajte Facebooku oko sat-dva i promjene bi trebale biti vidljive.

Nakon što ste uspješno objavili rat negativi i počistili svoj profil i zid od stvari koje vam se penju navrh glave, vrijeme je za obnovu – pronađite grupe i stranice koje vas obasipaju pozitivom ili vam nude sadržaje koji vas čine sretnijima. Znamo, ova izjava zvuči kao da je prije pet minuta dovršila tečaj duhovne obnove, no ovo što smo napisali je istina – odaberite pozitivne teme, grupe i sadržaje, a zid će vam za uzvrat biti puno vedriji.

Nakon što ste očistili Facebook od svađalačkih grupa i pridružili se onim pozitivnima, obratite pažnju na komentare. Komentirajte, lajkajte i pokušavajte se ne svađati. Facebook će s vremenom početi nuditi sve više vedrih i zabavnih tema, a vaš zadatak čišćenja društvene mreže od negative će biti sve bliži kraju, piše tportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img