23/06/21

[GALERIJA] Djeca u akciji „Pitar i koš – ‘ćemo još!“

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U ponedjeljak, 05. studenog 2018., osmoškolaci u dobi od 7 do 12 godina, a ujedno i članovi dječje sekcije KUD-a „Pleter“, zasadili su autentično ukrasno i ljekovito bilje s područja Dalmatinske zagore (smilje, vrisak, kadulju, ružmarin).

Aromatično bilje zasađeno je u tri žardinjere koje je, zajedno uz koš, nabavila Lokalna akcijska grupa Zagora iz projekta „Pitar i koš – ‘oćemo još!“, a koje su pred  Mobilni interpretacijski centar ispred Sportskog centra „Hrvatski vitezovi“ postavili djelatnici komunalnog poduzeća Podi Dugopolje d.o.o. Projekt je financiran iz sredstava po javnom natječaju za udruge koje je u travnju ove godine raspisala Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, a donacijom zemlje i sadnica podržala ga je Turistička zajednica Općine Dugopolje.

Djeca su naučila kako zasaditi različite vrste bilja u određeno doba godine, načinu doziranju vode pri zalijevanju te o ukrasnoj vrijednosti bilja i njihovoj ulozi u oblikovanju vanjskog prostora.

Cilj ove akcije je ojačati svijet djece o važnosti potrebe uzgoja autentičnih biljnih vrsta i očuvanja zdravog okoliš, te uređenja javnih prostora svog mjesta. Osobiti naglasak stavljen je na oplemenjivanje prostora u gospodarskoj zoni „Podi“ u kojoj i sami žele naglasiti potrebu za većom brigom za humanijim prostorom kojem prvenstveno gravitiraju mladi, gosti i turisti. Ovo je ujedno bio dobar način da se djeca zabave na otvorenom i poticaj da i dalje njeguju ljubav prema prirodi, ekologiji i čistom okolišu.

Ovakva vrsta akcije idealan je primjer LEADER mehanizma koji se temelji na suradnji i međusobnom povezivanju partnera na lokalnoj razini, predstavnika civilnog društva i lokalnih gospodarskih dionika.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img