[GALERIJA] Mali Pleteraši ugostili male folkloraše iz Slavonije

0
2
Foto: KUD Pleter

U okviru dječjih folklornih susreta „Naše kolo malo“ održanih  07. lipnja 2019. godine u Dugopolju, dječji ansambl KUD-a „Pleter“ ugostio je dječje ansamble KUD-a „Branimir 888“ iz Muća i „Šumari“ iz Vinkovaca.

Dječji ansambl KUD-a  „Pleter“ predstavio se igrama, pjesmama i plesom Dugopolja te je premijerno izveo pjesme i plesove Međimurja, KUD „Branimir 888“ predstavio se plesom i pjesmom iz mućkog kraja, dok je dječji ansambl KUD-a „Šumari“ izveo posavske i slavonske plesove uz tamburašku pratnju.

S obzirom kako ove godine KUD „Pleter“ slavi 20.-u obljetnicu svog postojanja i uspješnog djelovanja te kako sve sekcije sudjeluju u obilježavanju i prigodnom programu tijekom cijele slavljeničke godine, dječji ansambl KUD-a „Pleter“ pridružio se slavljeničkim aktivnostima organiziranjem dječjih folklornih susreta „Naše kolo malo“. Cilj ove manifestacije bio je okupiti dječje ansamble prijateljskih kulturno-umjetničkih društava, uključujući i dječju skupinu iz Slavonije. Kako je dječji ansambl KUD „Pleter“ aktualni državni pobjednik nastavno izboru na 16. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske (Kutina 2018.) te pobjednik na Dječjoj županijskoj smotri folklora Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu, najmlađi Pleteraši predstavit će se na ovogodišnjim „Dječjim Vinkovačkim jesenima“, pa je ovo bila prilika da se djeca iz dva različita kraja Hrvatske približe jedni drugima kako bi se međusobno upoznali i nastavili druženje na jesen u Slavoniji.