13 C
Split

[GALERIJA] Ministranti uživali su u godišnjem izletu sa župnikom don Ivanom

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Dugopoljski ministranti uživali su u svomu godišnjem izletu sa župnikom don Ivanom.

Okupili su se u 8 sati, kao i kad su dolazili na nastavu, pred crkvom svetog Mihovila u kojoj redovito ministriraju svake nedjelje i većih blagdana. Na početku putovanju opskrbili su se krafnama i sokovima, kako bi imali dovoljno snage za sve što je tog utorka bilo pred njima. Do Vrlike se je autobusom prolamao dječji smijeh i pjesma. Zaustavili su se u tom pitomom gradiću naše dalmatinske zagore. Prošetali su gradom do izvora uz koji se svake godine izvodi opereta Ero s onoga svijeta. Zatim do župne crkve Gospe od Ružarija uz koju se uzdiže spomenik fra Filipa Grabovca. O njegovu radu za hrvatsku kulturu i slobodu, skidali su podatke i s njim se fotografirali.

Put ih je vodio do izvora rijeke Cetine. Pogledali su glavni izvor i više manjih, kao i punionicu vode za piće. Zaustavili su se u starohrvatskoj crkvi svetog Spasa i pažljivo razgledali ogromne stećke iz tih stoljeća od prije tisuću godina.

Potom je uslijedila utakmica na prostranoj i lijepo pokošenoj, mirisnoj livadi pokraj crkve. Nogometna umijeća odmjerili su trećaši i četvrtaši. Svi su zaslužili ukusan ručak u civljanskom restoranu Ivan.

Produžili su do Knina. Popodnevna vrućina i prilično pust grad. Obišli su crkvu svetog Ante, trg hrvatskih branitelja i, naravno, obližnju slastičarnicu. Na povratku su prošli pokraj Drniša i došli u mjesto Otavice, kako bi vidjeli mauzolej Ivana Meštrovića, najpoznatijega hrvatskog umjetnika. Kad su stigli pred autobus da krenu na povratak, odjednom tamni oblaci, kiša i ugodno zahlađenje… Kiša sve do Muća, a onda pred Dugopoljem sunce i naša draga crkva svetog Mihovila.

Pred nama je blagdan Tijelova i mnoga nedjeljna slavlja. Opet ćemo gledati naše ministrante s vatrom i tamjanom, s križem i svijećama i s nasmiješenim mladenačkim licima koji nas sve pozivaju da radosno služimo svomu Gospodinu.

Izvor: Župa sv. Mihovila Dugopolje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img