13 C
Split

[GALERIJA] Održan 3. susret “Pod Mosoron klapa piva”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sinoć je u sklopu manifestacije „Dani općine Dugopolje“ održan koncert „Pod Mosoron klapa piva“. U ovom već tradicionalnom, 3. po redu susretu u organizaciji KUD ”Pleter” iz Dugopolja i ženska klapa Kolura iz Splita pod pokroviteljstvom Općine Dugopolje, nastupilo je ukupno 9 klapa.

Kao domaćin nastupila je klapa „Murtela“ koja je otpjevala pjesme „Zapivala tica mala“ (narodna, obrada Ljubomir Stupišić), te „Lipo ime“ (stihovi Jakša Fiamengo, glazba Mojmir Čačija). Zatim je hercegovačka klapa „Bratovština“ iz mjesta Gorica-Sovići nastupila sa pjesmama „Lipa li si Mare moja“ i „E, kad je iden Staren Gradu“. Splitska klapa „Kolura“ izvela je skladbe „Dalmatinko“ (sithovi Jakša Fiamengo, glazba Zdenko Runjić) i „Falila se Radunova Ane“ (narodna, obrada Duško Trumbača“). Drniška klapa naziva „Drniš“ publici je zapjevala skladbe „Zbogom oče, zbogom majko“ i „Jubavi ufanje veliko“. Zagrebačka klapa „Sorelo“, koja u svom sastavu ima i domaće snage, otpjevala je dvije narodne pjesme koje je obradio Roko Radovan, „Aj javi mi se dušo, javi“ i „Ne karaj me mila majko“. Klapa „Sv. Mihovil“ iz Proložca izvela je obradu pjesme Marka Perkovića Thompsona „Dida i ja“ (glazba Mojmir Čačija), te „Murtilica lipo cviće“. Klapa „Ankora“ iz Podrstrane nastupila je s pjesmama „U tvom tilu grij“ (stihovi Stipe Budimir Gugo, glazba Mojmir Čačija), te „None“ (tekst Pero Ljubić, glazba Dinko Fio). Kaštelanska klapa „Neverin“ iz Kaštel Lukšića publici se predstavila s djelima „Ustani Ivo“ (narodna, obrada Mojmir Čačija) i „Da je meni s tobom kroz pasike“ (Neno Ninčević, obrada N. Buble). Deveta klapa koja je nastupila na susretu klapskih pisama u Dugopolju bila je klapa „Korda“ iz Lumbarde sa otoka Korčule, koji su izveli skladbe „Dalmatino povišću pritrujena“ (Ljubomir Stipišić) i „Sa iskreno konat“ (glazba i tekst Duško Geić, obrada Duško Tambača).

U vrlo lijepo ispunjenoj crkvi sv. Mihovila u Dugopolju, posjetitelje su oduševili amaterski klapski pjevači. Gosti su uživali u izvornom dalmatinskom izričaju i ambijentu naše, nedavno obnovljene, crkve.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img