19/06/21

[GALERIJA] Održan košarkaški Božićni turnir 2019.

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Protekli vikend u sportskoj dvorani OŠ Dugopolje održan je tradicionalni košarkaški turnir u našem malom mistu.

Na ovom tradicionalnom turniru, uz domaće snage ŽKK Dugopolja, sudjelovale su ekipe ŽKK Omiš, ŽKK Split, ŽKK Brač, ŽKK Zrinjski Mostar, ŽKK Orka Zagreb i ŽKK Rhea Imotski. Turnir je održan u dvije dobne kategorije, za kadetkinje i djevojčice.

U dijelu turnira za kadetkinje, igračice rođene 2003. godine i mlađe, nastupile su ekipe ŽKK Dugopolje, ŽKK Zrinjski Mostar, ŽKK Orka Zagreb i ŽKK Rhea Imotski.

Kod dobne skupine kadetkinja najuspješnija je bila i zasluženo turnir osvojila ekipa ŽKK Orka Zagreb. Na drugom mjestu plasirala se momčad ŽKK Zrinjski Mostar, dok su treće mjesto osvojile cure iz ŽKK Rhea Imotski. Domaća momčad ŽKK Dugopolja, koja je ujedno bila i najmlađa ekipa u ovom dijelu turnira, zauzela je četvrto mjesto.

– Iako smo obje utakmice izgubili cure su se borile kako treba, jer ovaj turnir je za 2003. godište dok smo mi nastupili s igračicama rođenim 2004. godine i mlađim.U našem sastavu istaknule su se dvije Katarine, Katarina Plazibat i Katarina Perišić. Obje odigrane utakmice mogu im biti pokazatelj kako nastaviti dalje razvijati svoju košarkašku igru. Moram se zahvaliti ekipama iz Zagreba, Mostara i Imotskog što su odvojili svoje vrijeme i prisustvovale turniru. – rekao je Čipčić.

U drugoj uzrasnoj skupini djevojčica, u kojoj su nastupile cure rođene 2008. godine i mlađe, predstavile su se košarkaške momčadi ŽKK Omiš, ŽKK Brač, ŽKK Split i domaće snage ŽKK Dugopolje.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je ekipa ŽKK Split, drugo mjesto zauzele su ŽKK Omiš, treće mjesto osvojile su naše cure iz ŽKK Dugopolje, dok je na četvrtom mjestu bila ekipa ŽKK Brača. Trener Čipčić je o igrama Dugopoljki u natjecanju djevojčica rekao:

– U ovom uzrastu cilj je bio da se ravnoteža podijeli na jednaku minutažu i da sve cure osjete utakmice. U prvom susretu napravili smo veliki broj rotacija zbog čega nismo uspjeli pobijediti u dvoboju. Ipak, u drugoj utakmici bili smo bolji protivnik i nismo imali većih problema za ostvarenje pobjede. Sve cure su se odlično borile i zasluženo zauzele treće mjesto na turniru. Zahvaljujem se ekipama iz Omiša, Splita i sa Brača što su prisustvovale turniru. – rekao je Čipčić.

Na kraju turnira osvajačima su uručene i medalje koje su podijelili direktor Turističke zajednice općine Dugopolje Tomislav Balić, te nogometaš Hajduka Dugopoljac Mijo Caktaš.

Na kraju je Čipčić rekao:

– Ovim putem se želim zahvaliti našoj općini Dugopolje, Turističkoj zajednici Dugopolje i kladionici Hattrick na financijskoj pomoći pri organizaciji turnira. Isto tako moram napomenuti da mi je jako žao što pored “pustih firmi” u Dugopolju imamo problem s donacijama za našu djecu. To nažalost ide “njima na dušu“. – zaključio je Čipčić.

Sada curama slijedi zimska pauza. S treninzima ŽKK Dugopolje nastavlja već 3. siječnja 2019. godine.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img