[GALERIJA S 123 FOTOGRAFIJE] Osmaška večer 2019. godine u organizaciji Udruge DAR

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U petak, na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe, tradicionalno je održana Osmaška večer Osnovne škole Dugopolje u organizaciji Udruge DAR. Kako bi sve bilo što zanimljivije ova je večer, po uzoru na sve one ranije, bila tematska pa je Dom kulture pretvoren u dvoranu ukrašenu sportskim rekvizitima, umjetnom travom i loptama jer je tema bila sportska – slavilo se uz onog koji živi vječno, uz onog koji spaja i inspirira- uz HAJDUK!

DAR je svoje odradio profesionalno i bez greške, a kako i neće kad se viješte već 11 godina i imaju nepresušnu energiju mladih i iskustvo starijih volontera.

Naime, Udruga DAR je u petak jedanaestu godinu za redom pokazala što znači raditi u zajednici, za zajednicu. Kroz svečanost koja je trajala i više od 2 sata, volonteri Udruge DAR vodili su dobro osmišljen program, nenametljivo i srčano te priuštili osmašima večer za pamćenje.

Na samom početku, osmaši su kroz sredinu dvorane ušli obučeni u bijelo, ponosni i veseli, spremni za sve ono što je ispred njih, a gromoglasan pljesak njihovih najbližih pokazao je kako i oni proživljavaju isto; i radost i ponos. Svečanost se nastavila uz prigodni pozdravni govor ravnatelja škole Željka Šparmajera kojeg su osmaši pozdravili iskrenim pljeskom, a koji je nama u publici odavao ljubav i povjerenje koju su djeca osjećala tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja. Kroz cijeli program miješali su se osjećaji radosti, sjete i ponosa prema našim osmašima, ali i ponosa prema našem malom mjestu koji brine o svojoj mladosti, nudi im prilike i stvara iskustva koja će im značiti za cijeli život.

Posebno emotivna bila je razmjena pisama između roditelja i osmaša, kao i govori razrednika. Pala je i koja suza, a vjerujem kako smo se i mi u publici za to vrijeme sjećali svojih osnovnoškolskih dana kao najljepših dana djetinjstva. Osmaši su svoj mladenački humor i dovitljivost pokazali kroz dodjelu medalja učiteljima koji su osim ”zlata oko vrata” dobili i  popratne doskočice u rimi. Baš kako i priliči spektakularnim večerima, i ova je imala poneka iznenađenja; neočekivane poklone, zahvale i jednu video poruku učitelja koji nije mogao prisustvovati svečanosti. Program je završio uz zvukove navijačkih pjesama Hajduka i puštanjem balona u zrak koji su ukrasili prvi ljetni sumrak. Naravno, osmašima je večer završila nešto kasnije, slavili su plesom i pjesmom, a sve pod budnim okom ponekog roditelja i volontera Udruge DAR.

Osmaška večer u organizaciji Udruge DAR jedna je od onih manifestacija zbog koje ste ponosni što živite baš tu jer kad vidite sliku mladosti koja se veseli i uživa, njihovih roditelja koji slave zajedno s njima i zajednice koja ih podržava, prepušta im pozornicu i reflektor za njihov sjaj, sretni ste što ste baš tu gdje jeste, na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe.

E.V. (osmašica): Osmaška je najljepši način za pozdraviti se sprijateljima, a ujedno i večer kada shvatiš koliko ti zapravo znači ta cijela ekipa i vaše druženje. A najljepši dio svega je kada to shvate i ostali.

Frane Šalković (učitelj fizike): Obožavam svoj posao! Ovakvi trenutci se ne mogu platiti! Osmaška večer u Dugopolju… Ja među rijetkima u rebama… Krenula prezentacija sa slikama djece i tu lagano naslućujem da će biti emotivno… Krenula prezentacija sa slikama učitelja, a za moju su izabrali onu s mojim psom Lakijem sa splitske Skalinade… Vrapci za nastavnike… Tu su me emocije preplavile… Čuo sam samo Liverpul, finale, penali… Stavljaju mi medalju oko vrata! Nevjerojatan osjećaj, a djeca oduševljena kako se ne sramim pustit suzu… Nadam se da sam ih naučio nešto iz fizike, ali više od svega se nadam da sam ih naučio da jedino pošten rad donosi rezultat,nekad prije nekad kasnije… Sretno vam, dico draga, u svim vašim budućim izazovima!

Gorana Čevra (roditelj): Osmaška večer je bila čarobna. Svi su bili vrlo dirnuti, bez riječi i sa suznim očima. Jedna „utakmica“ je završena i čeka ih puno izazova, novih ljudi, ljubavi i život. Svojim prezentacijama i recitacijama su nam pokazali kako su postali mladi ljudi i koliko prekrasnih uspomena nose dalje u avanturu života. Hvala djeco što ste nam upriličili ovako dirljivu večer. Hvala nastavnicima što ste pomogli izgraditi ove mlade ljude. Hvala Udruzi DAR što ste im pokazali da su važni, bitni i složno mogu sve.

Napisala: Ozana Čipčić

U galeriji koju je snimila Udruga DAR pogledajte kako je protekla Osmaška večer u Dugopolju.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img