[GALERIJA] Škole u Dugopolju i Kotlenicama priključile se inicijativi ‘Zasadi drvo, ne budi panj’

0
1

Trodnevna akcija ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ počela se u petak provoditi diljem Hrvatske.

Riječ je o građanskoj inicijativi ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Dugopolje uz podršku Općine Dugopolje, komunalne tvrtke Podi, DVD-a Dugopolje i roditelja zasadili su stabla javora, lavande, lovor višnje i acacie kako bi doprinijeli ozelenjivanju i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila. Općina Dugopolje donirala je sadnice za ovaj projekt. Koordinator ove hvale vrijedne akcije svojim nesebičnim angažmanom je gospođa Ivana Božinović.

Prva od aktivnosti odvila se u četvrtak 24. listopada na lokacijama Osnovne škole Dugopolje, Područne škole Kotlenice, Poslovne zone Podi i odmarališta Dračanica kad se čišćenjem, obrezivanjem i kopanjem pripremio teren.

Druga od aktivnosti odvila se u petak 25. listopada kada su se posadile donirane sadnice. Učitelji i ostali djelatnici s učenicima posadili su donirane sadnice unutar zemljišta koje pripada školi.

Treći dio akcije će se nastaviti krajem godine kada će se na području zone Podi zapad posaditi 150 sadnica koštela.