[GALERIJA] Tour of Croatia u hotelu Katarina u Dugopolju

0

Biciklistička utrka Tour of Croatia najljepša je turistička razglednica koju će ove godine Hrvatska odaslati u svijet, a organizatori utrke i članovi čak osam (od ukupno 19) biciklističkih ekipa (Bahrain Merida, Astana Pro Team, Trek Segafredo, CCC Sprandi Polkowice, Team Novo Nordisk, Caja Rural Seguros RGA, Gazprom-Rusvelo, Adria Mobil) odabrali su dugopoljski hotel Katarina za svog domaćina između treće i pete etape Toura.

„Tour of Croatia je primjer projekta koji ima višestruke pozitivne učinke na turizam Hrvatske. Prije svega, u segmentu promocije jer se utrka odvija na relaciji od oko 1000 kilometara i prolazi kroz gotovo cijelo područje naše zemlje, obalu i kontinent. Razvoj ponude u razdobljima pred i posezone, odnosno produljenje turističke sezone u fokusu je aktivnosti Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, a utrka Tour of Croatia pravi je primjer kako velika međunarodna događanja mogu pridonijeti ostvarenju navedenog cilja. Upravo smo zbog toga i ove godine ponosni partneri utrke koja se uspješno pozicionirala kao najuzbudljivija biciklistička utrka u zemlji“, izjavio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić, zahvalivši organizatorima što svake godine u Hrvatsku dovode veliki broj sportaša, ali i što Hrvatsku dovode u domove ljudi iz cijeloga svijeta.

Hotel Katarina pridružuje se dobrodošlici biciklistima koji su prepoznali njegov jedinstveni smještaj i kvalitetnu tehničku podršku u neposrednoj blizini Splita, ali i Dalmatinske zagore, još uvijek nedovoljno otkrivene turističke destinacije koja, među ostalim, pruža neslućene mogućnosti svim ljubiteljima biciklizma. S više od 1500 km biciklističkih staza Srednja Dalmacija postaje jedna od najbrže rastućih destinacija cikloturizma na Mediteranu, a Tour of Croatia će zasigurno učvrstiti ovu poziciju među ljubiteljima ovog kod nas sve popularnijeg sporta.

Donosimo fotografije s priprema za današnju etapu Trogir – Sv. Jure (Biokovo)