13 C
Split

[GALERIJA] Završena Erste rukometna liga Dalmacije, odličan uspjeh dugopoljskih rukometaša i rukometašica

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U nedjelju je na splitskim Gripama održana završnica Erste rukometne lige Dalmacije u organizaciji Rukometne Akademije Balić&Metličić i Erste Banke. RK Dugopolje je na završnici sudjelovalo sa pet momčadi i ostvarilo odličan rezultat.

Odličan nastup djevojčica

U konkurenciji djevojčica nastup u završnici izborile su djevojčice 2007. i 2009. godište.

Poslije dvije pobjede i poraza djevojčice 2007. godišta u polufinalu susrele su se sa RK Kočulom i nažalost i ovaj put korčulanke bile su uspješnije boljim izvođenjem šesteraca.

U susretu za treće mjesto nažalost poraz od ekipe Mini sunce iz Biogrda. Cure su odigrale vrlo dobro ovu seriju turnira u mini rukometu, treneri se nadaju da će tako nastaviti i iduće sezonu kada kreću sa natjecanjem u velikom rukometu.

Djevojčice 2009. godište su ostvarile dvije pobjede i remi u grupi, te se plasirale u polufinalu gdje su u neizvjesnoj utakmici svladali RK izviđač. Isto tako u neizvjesnom susretu u finalu bila je uspješnija ekipa ŽRK Gruda te odnijela prvo mjesto.

Odličan nastup dječaka

U konkurenciji dječaka nastup u završnici izborili su dječaci rođeni 2007., 2008. i 2009. godište.

Dječaci 2007. godišta su u grupi nažalost zabilježili tijesan poraz od RK Hvar, te uvjerljiv od RK Izviđača. U susretu za 5. mjesto naši dečki upisali su pobjedu. Dječaci 2007. godišta su ovime završili nastupe u mini rukometu i u potpunosti se okreću utakmicama velikog rukometa.

U konkurenciji dječaka rođenih 2008. maleni Dugopoljci odigrali su odlično i u grupi svladali RK Vodice i RK Balić&Metličić. U polufinalu pobjeda nad RK zadrom 2013, donijela je finalni okršaj sa RK izviđačom. Iako je na kraju ostvarena minimalna pobjeda od prvog trenutka Dugopolje je preuzelo vodstvo od 2 do 3 razlike i održavali tu prednost do kraja susreta. Veliki uspjeh za ovu talentiranu generaciju i sa pravom se od nje očekuje puno u idućoj sezoni kada sa dječacima 2009. godišta kreću i u natjecanje u velikom rukometu.

U konkurenciji dječaka rođenih 2009. i mlađih u grupi RK Dugopolje ostvarilo je tri uvjerljive pobjede, isto tako u polufinalu su svladali RK Korčulu. U finalu su su ih čekali stari znanci RK izviđač. Ovaj put uspješnija je bila ekipa iz Hercegovine. U početku ravnopravna igra, međutim nakon toga par lijepih obrana vratara RK izviđača kojim su se protivnici odlijepili i ostvarili pobjedu. Još jedan odličan nastup ove momčadi od koje se očekuje da u paru sa 2008. godištem ostvaruje dobre rezultate u velikom rukometu iduće sezone. Isto tako ova momčad je sastavljena od dječaka rođenih 2010. godišta, te su i oni u ovim susretima pokazali svoj talent i nadarenost.

Ovo je bio još jedan uspješan turnir za rukometaše i rukometašice RK Dugopolja. Pridružujemo se čestitkama trenera koje su uputili svoj djeci na odličnim nastupima!!!

Nagrade rukometašima dodjeljivali su, u pravom smislu riječi, legende hrvatskog rukometa i sporta koji su ujedno i pokretači ove lige, Ivano Balić i Petar Metličić:

– Ovo je prva sezona Erste Rukometne Lige Dalmacije, dao bih joj ocjenu odličan. Hvala svim sudionicima, klubovima, školama rukometa, uživao sam provoditi vrijeme uz njih. Sada smo sebi dali zadatak da sljedeće sezone sve podignemo na nivo više, da idemo korak dalje. Dat ćemo sve od sebe, ova djeca to zaslužuju – kazali su složno Balić i Metličić.

Nagrade su djeci uručile i sestre Ana i Lucija Zaninović, splitske velikanke hrvatskog sporta.

Najbolji pojedinci i petorke

Djevojčice rođene 2009. godine: Ivana Bebek (Izviđač), Nina Vranješ (Grude), Magdalena Čevra (Dugopolje), Lorena Čubre (Jelsa), Ines Iličić (Grude).

Dječaci rođeni 2009. godine: Luka Dugonjić (Dugopolje), Brano Čurčić (Korčula), Josip Rupčić (Izviđač), Delano Bulj (Hvar), Mate Pavlović (Izviđač).

Djevojčice rođene 2008. godine: Josipa Duić (ŽARK Split), Petra Prnjak (Petason Vranjic), Marija Pauk (ŽARK Split), Marija Vegar (Izviđač), Lana Kušeta (Petason Vranjic).

Dječaci rođeni 2008. godine: Vito Granić (Izviđač), Marko Silić (Dugopolje), Luka Rogić (Zadar Benje), Božo Radišić (Vodice), Mate Ćurin (Dugopolje).

Djevojčice rođene 2007. godine: Matea Andreis (Korčula), Marija Sardelić (Korčula), Lucija Šerić (Petason Vranjic), Nika Gašpar (Mini Sunce), Stela Rubić (Petason Vranjic).

Dječaci rođeni 2007. godine: Franjo Miličević (Izviđač), Marko Ninčević (Solin), Dominik Butorović (Hvar), Mihael Mandić (Izviđač), Vito Filipović (Balić&Metličić).

Najbolja navijačka skupina: Korčula.

Konačni poredak

Djevojčice rođene 2009. godine: 1. Grude, 2. Dugopolje, 3. Jelsa Malizia.

Dječaci rođeni 2009. godine: 1. Izviđač, 2. Dugopolje, 3. Korčula.

Djevojčice rođene 2008. godine: 1. Petason Vranjic, 2. ŽARK Split, 3. Izviđač.

Dječaci rođeni 2008. godine: 1. Dugopolje, 2. Izviđač, 3. Zadar Benje.

Djevojčice rođene 2007. godine: 1. Korčula, 2. Petason Vranjic, 3. Mini Sunce.

Dječaci rođeni 2007. godine: 1. Izviđač, 2. Solin, 3. Balić&Metličić.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Sudar dva vozila kod Skradina, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život

U sudaru dva osobna automobila u subotu u 22:40 na cesti Žažvić-Benkovac teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img