13 C
Split

[GLAS ̮̑NA RIJEČ] Autorska književna večer Irene Grubišić-Čabo, a zatim i otvorenje likovne izložbe pet akademskh umjetnika

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon što smo se prošle subote do suza nasmijali s amaterskom Dramskom udrugom iz Prološca, Narodna knjižnica u Dugopolju donosi nova rujanska događanja.

Ovog četvrtka, 12. rujna, u 19 sati, po peti put uoči blagdana Sv. Mihovila i Jeronima u Narodnoj knjižnici u Dugopolju priređuje se već tradicionalna, lijepa i zanimljiva kulturna večer. Prvi dio je književno druženje, autorska večer Glas ̮̑na riječ, a zatim u Domu kulture u 20 sati otvara se likovna izložba pet akademskh umjetnika.

Autorska književna večer – Irena Grubišić-Čabo

Na ovogodišnjoj književnoj večeri Glas ̮̑na riječ predstavit će nam se Irena Grubišić-Čabo, pjesnikinja, autorica kratkih priča i romana. Irena Grubišić-Čabo (Sinj, 1964) objavila je tri zbirke poezije: Bogata oproštajima (2000), Otrgnuta tišina (2008) i Nemiri (2012), zbirku kratkih priča i novela Pješčani krugovi (2006), a ove godine je objavljen i njen prvi roman Između dva sna u izdanju Naklade Bošković. Uvrštena je u više zbornika i časopisa. Uprizorena joj je novela Figurica u Kaštelanskom kazalištu 2017.

U našoj knjižnici predstavit će se i svojom poezijom, dok će naglasak biti na njenom recentnom djelu – romanu Između dva sna. Svoje djelo autorica naziva romanom traganja, te kaže: „Traganje za kojim sam se u ovom romanu uputila dovelo me do novih krajolika mišljenja, suočilo me sa mnogim predrasudama od kojih nisam željela pobjeći, sve to što sam napisala bilo je samo sa jednim ciljem, da udahnem život svakom liku romana, a život kao što znate nije samo crno i bijelo, on se sastoji od niza nijansi.“

Uz autoricu, u predstavljanju će sudjelovati književnici Sandra Vukušić i Zoran Jurišić, te Zoran Bošković (direktor Naklade Bošković). Uživat ćemo i u glazbi, i to uz izvrsnu flautisticu Andreu Jelavić.

Skupna likovna izložba

U suradnji s Udrugom za kulturu BEAT i Galerijom Studio -21-, i ove godine Narodna knjižnica u Dugopolju pripremila je vrijednu likovnu izložbu – na skupnoj izložbi predstavlja nam se pet akademskih umjetnika: Ivana Puljić, Mladen Čulić, Marija Paparella Legentil, Julijana Voloder i Ivan Pezer. Izložbu će otvoriti Stanko Balić, prof., a samo otvorenje izložbe nastavak je kulturne večeri koja započinje u Knjižnici u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 26. rujna.

Naravno, svi ste dobrodošli! Dođite i uživajte u ljepoti umjetnosti!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img