Foto: Snimka zaslona N1
Puna dva sata trebalo je zastupnicima u Skupštini Grada Zagreba da iz lera ubace u brzinu i krenu s onim za što su izabrani i plaćeni. Sto dvadeset minuta trajalo je natezanje oko dnevnog reda prožetog stankama za stranačke klubove

Oporba (HDZ, BM365, Most) tražila je da se njihove točke uvrste na početak dnevnog reda obrazlažući to interesom javnosti, a neke točke, poput uređenje groblja za hrvatske vojnike 1941.-1945., gurali su po hitnom postupku…

Vidno ljut zašto ni nakon sat i pol nije počeo aktualni sat, Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, optužio je oporbu za zlouporabu Poslovnika.

“Uređenje groblja mogli ste staviti prije osam ili 15 dana na dnevni red i niste. Sada stavljate po hitnom postupku jer su cijene građevinskih radova otišle gore. Ovo nije hitno, to je tema koja traje desetljeće. Poslovnik možete zlorabiti, ovo nisam vidio dok sam bio oporba. Moje je mišljenje da ovo ne treba ići po hitnom postupku”, kazao je Tomašević.

Trpimir Goluža u ime Mosta zatražio je nakon toga novu stanku, nakon koje je Tomaševiću poručio da je politička kukavica i da nije spreman suočiti se s izazovima.

Gazite opće civilizacijske vrijednosti i pravo na obilježen grob. U Kninu na obilježavanju Oluje lani obećali ste da ćete riješiti problem oko groblja. Tražili ste dopis, dobili ste ga i na njega nikad niste odgovorili. Sve je spremno, ali vi to ne želite napraviti. Imate moć da ova točka ne bude uvrštena po hitnoj proceduri, ali mi ćemo već na idućoj to staviti u redovnu. Da ste demokrat, vi biste to napravili”, kazao je Goluža.

Točku na kraju većina nije uvrstila po hitnoj proceduri u dnevni red, javlja Maxportal

Anita M.