19/06/21

Google o Huaweiju: Postojeći korisnici će i dalje moći koristiti aplikacije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Kasno sinoć internetom se proširila vijest kako Google prekida suradnju s Huaweijem, kao i svim uređajima na bazi programa proizvedenih u Huaweiju.

Ta vijest odjeknula je kao veliki šok među korisnicima sve popularnijeg kineskog branda. Ipak, jutros su se pojavile informacije kako to neće vrijediti za sve uređaje.

Prema Reutersu, glasnogovornik Googlea rekao je da će postojeći korisnici Huaweijevih telefona koji funkcioniraju na sustavu Android i dalje moći koristiti Googleove aplikacije, kao i ažurirati.

Detalje nije otkrivao, samo je kazao da se razmatraju implikacije odluke koje se provode u skladu s najnovijom politikom USA vlade prema Huaweiju.

Ipak, svi budući uređaji proizvedeni u kineskom divu, a koji koriste Android, neće imati pristup originalnim aplikacijama i programima proizvedenim u Googleu. To uključuje i zabranu pristupa Google Play Storeu, Gmailu i YouTubeu, kao i pregledniku Chrome. “Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama”, rekao je izvor za Reuters.

Istu informaciju putem službenog Twitter profila potvrdili su iz Googlevog Android servisa.

„Na upit korisnika Huawei uređaja o poduzetim koracima s naše strane, a u skladu s nedavnim postupcima američke vlade: Uvjeravamo vas, iako se pridržavamo smjernica Američke vlade, usluge kao što su Google Play i sigurnosna usluga Google Play Protect nastavit će i dalje funkcionirati na postojećim Huawei uređajima“ – poručili su iz Androida.

Iz Huaweija se još uvijek nisu službeno oglasili.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

MASOVNO CIJEPLJENJE U IMOTSKOM Sve dobne skupine odazvale su se na cijepljenje: “Bez cijepljenja nema normalnog života ni vraćanja na staro”

Sve dobne skupine odazvale su se na današnje masovno cijepljenje u Imotskom, održano u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img