HAJDUK MOŽE BESPLATNO DOVESTI BJELICU, A PRESKUPI UGOVOR BI PLAĆAO DRUGI KLUB?!

0
Foto: screenshot
Ovogodišnji SuperSport HNL nije nimalo blag prema trenerima, već su do sad s klupe morali otići Dragan Tadić iz Rijeke, Samir Toplak iz Gorice, Nenad Bjelica iz Osijeka i sad friško Valdas Dambrauskas iz Hajduka.

I dok se još mogu razumjeti smjene Tadića i Toplaka, Rijeka i Gorica trenutno su na začelju HNL-a, oproštaj od Bjelice nakon pobjede nad Hajdukom i Dambrauskasa koji je podbacio protiv Šibenika, nije baš bila očekivana.

Lukša Jakobušić je smjenu Litavca nazvao zapravo preventivnom i naglasio kako druga mjesta nisu dovoljna za aspiracije Hajduka, a možda je i Dambrauskas, kao i Bjelica bio zapao u svojevrsnu letargiju.

Bjelica na Poljudu?

I tako je Hajduk ponovno ostao bez trenera, čak niti najveći kibici Bilih više ne prate koliko ih je promijenjeno, a sada treba doći novo lice koje bi uhvatilo Dinamo na prvom mjestu HNL-a.

Na Poljudu se priča od Biliću, Ivanu Juriću pa Ivanu Leki, ali sve se to čini kao nedosanjani san Lukše Jakobušića, jel’ će teško neki od pomenutih put Splita.

I sada dolazimo do Nenada Bjelice koji je slobodan i vjerujemo kako ne bi imao ništa protiv raditi u Hajduku, samo je pitanje hoće li isto pasti na pamet i Jakobušiću.

Postoji tu i jedna caka, naime Bjelica je otišao iz Osijeka bez otpremnine, a ugovor mu jamči istu u iznosu od milijun i 200 tisuća eura za 10 mjeseci koliko je imao do kraja ugovora s Osijekom.

Win win situacija

Bjelica je tako u win-win situaciji, može potpisati s klubom kojim želi za bilo kakav iznos, a na kraju će mu Osijek morati isplatiti odštetu, mada to iz bivšeg Bjeličinog kuba pokušavaju pobiti.

Tko će na kraju sjesti na užarenu klupu Hajduka saznat ćemo u narednim danima, a do tada Hajduk ima odigrati odgođeni Jadranski derbi protiv Rijeke i jednostavno mora pobijediti.