HDZ O SCHENGENU: NEKI SU VEĆ TRLJALI RUKE… OPORBO, LICEMJERJE TI JE IME!

0
Foto: Screenshot n1

Vlade i premijera Andreja Plenkovića, oko ulaska naše zemlje u Schengensku zonu, prije dolaska austrijskog kancelara Karla Nehammera u Hrvatsku.

“Na žaljenje i tugu (dijela) oporbe, austrijski kancelar u srijedu je čestitao na skorašnjem ulasku u Schengen. Kako je dobro primijetio zastupnik Tomislav Sokol, inače docent na Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica), neki su zlobnici već bili trljali ruke vjerujući da će blokirati naše pristupanje Schengenskom prostoru. Ne hajući ni najmanje za nacionalne interese, priželjkivali su takav ishod samo kako bi mogli govoriti o ‘neuspjehu HDZ-a & VladaRH’. Nezrelo, infantilno i tragikomično”, napisali su.

Dodali su kako je dio oporbe i “njihovih analitičara” strašio javnost “Danom D” te da su napominjali da je premijer pred “nemogućom misijom”.

“Morat će pokazati ‘svu raskoš diplomatskih vještina’ kako bi uvjerio Austriju da zaslužujemo Schengen, a sve kako bi psihološki pripremili teren za novi nasrtaj na našu Vladu i premijera. No, nakon što je svladana ‘nemoguća misija’, nakon što je iskazana ‘raskoš vještina’, odjednom – muk. Nitko da čestita, makar kurtoazno. Nije teško zaključiti da će uskoro ti isti koji su sladostrasno iščekivali ‘neuspjeh HDZ-a’ opet tvrditi da je Schengen ‘stvar rutine’, da se to dogodilo ‘po inerciji’ ili ‘slučajno’, a ne zato jer je , u najzahtjevnijem procesu evaluacije do sada, ispunila čak 281 zahtjevni kriterij. Oporbo – licemjerje ti je ime”, zaključili su.