Hoće li nalazi inspekcija u bolnicama uopće biti objavljeni?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zdravstvene inspekcije prema obećanju ministra Milana Kujundžića već su trebale krenuti u bolnice.

No, što od njih očekivati kada ne znamo ni što su otkrile one iz 2015., pitaju se članice Udruge Roda, ali i mi, nakon što smo utvrdili da se istih tadašnji ministar zdravstva i njegov pomoćnik zadužen baš za inspekcije – uopće ne sjećaju.

Istodobno, Društvo anesteziologa opovrgava tvrdnje liječnika da je cijeli problem što ih nema dovoljno pa žene moraju trpjeti bol. Oni tvrde – ni ne zovu nas na postupke.

I dok se u provodi javnozdravstvena akcija, stotine žena izlaze s bolnim iskustvima postupaka kiretaže bez anestezije. Liječnici kažu da u pojedinim slučajevima mora biti tako.

Anesteziju u zagrebačkoj Petrovoj bolnici godišnje dobije između pet i sedam tisuća žena. Samo iznimno ne.

No, negativnih iskustava je na stotine – većina će se provjeriti tvrdi ministra zdravstva. Ovih dana inspekcije kreću na odjele.

Inspekcija je češljala odjele ginekologije i rodilišta još 2015. i tada zbog javno eksponiranog slučaja, ali rezultati nikada nisu objavljeni.

O nalazima, zanimljivo, ne žele govoriti ni tadašnji ministar Siniša Varga, ali ni njegov pomoćnik Dragan Korolija zadužen za nadzor.

Liječnička komora kao problem je dijagnosticirala – nedostatak anesteziologa što oni oštro demantiraju.

Liječenje boli tekovina je modernog doba, no sudeći porema stotinama svjedočanstava – to ne vrijedi za ginekološke odjele u hrvatskim bolnicama. Analiza stanja očekuje se za 20 dana. Žene onda s pravom očekuju i bolji tretman, N1.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img