Horvat: “Ovi momci mogu se s Igara u Parizu vratiti s medaljom”

0
Foto: screenshot

Hrvatski rukometaši oprostili su se od Europskog prvenstva. U drugom dijelu natjecanja naši rukometaši su izgubili od Crne Gore i Danske, potom pobijedili Island, da bi u zadnjoj utakmici odigrali neriješeno s Nizozemskom.

”Borili smo se do zadnje sekunde. Glavni je cilj bio osigurati osmo mjesto. Da bi bili sedmi morali smo dobiti više od šest razlike. Tako da je i ovaj bod odličan jer smo ostavili Crnu Goru i Nizozemsku iza sebe”, rekao je izbornik Horvat nakon posljednje utakmice – donosi Dalmacija danas

Kakav je dojam ostavila Hrvatska na ovom Euru, uslijedilo je pitanje izborniku.

”Složeno i teško pitanje. Nemoguće je na njega odgovoriti na brzinu. Borili smo se sa svime i svačime. Korona je režirala Euro. U ovim uvjetima smo pokazali srce. Momci se nisu štedjeli i nisu pazili na svoje zdravlje radi reprezentacije. Upadali su doslovce preko noći. Ovo se ne događa u niželigaškim klubovima, a kamoli na jednom Europskom prvenstvu”, rekao je Horvat.

Popis uči prvenstva je izgledao dosta drugačije, a neki od igrača su jako dobro iskoristili svoju priliku.

“Nismo prvotni popis napravili bez veze. Znali smo da dolaze mladi, ali i da im treba iskusnih poput Duvnjaka, Ćupića i Cindrića. Tu su sad i isplivala neka nova imena. Poput Lučina, Jelinića, Srne, Maraša, Martinović je popravio igru u obrani. Šteta za Halila što se ozlijedio. Svjesno smo pomladili ekipu i siguran sam da smo dobili temelj za budućnost. Ovi momci se mogu s Igara u Parizu vratiti s medaljom”, zaključio je Horvat.

Ivica R.