Hrvatska putovnica na top listi najmoćnijih na najboljoj poziciji dosad

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U današnjem su svijetu putovanja u inozemstvo potpuno uobičajena stvar, međutim, neke putovnice su, očekivano, vrednije od drugih.

Naime, tvrtka Henley & Partners i ove je godine provela istraživanje o tome koliko su jake putovnice pojedine zemlje. Jasno, jačina putovnice mjeri se time u koliko zemalja svijeta njezini vlasnici mogu putovati bez vize.

Tako je prošle godine bila na tronu, ove godine njemačka putovnica nije najmoćnija. Zasjela je na drugo mjesto, odmah iza Japana i Singapura , koji dijele prvo mjesto. Njihovi stanovnici bez vize mogu putovati u čak 189 zemalja svijeta, dok Nijemci bez vize mogu putovati u 188 zemalja, piše N1.

Treće mjesto dijele Finska, Francuska, Italija, Južna Koreja, Španjolska, Švedska i Danska, čiji stanovnici mogu putovati u 187 zemalja bez vize.

Na četvrtom su mjestu Austrija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Portugal, Velika Britanija i SAD, a bez vize mogu putovati u 186 zemalja svijeta.

Na petom mjestu su Belgija, Kanada, Irska i Švicarska, čiji stanovnici bez vize mogu putovati u 185 zemalja svijeta.

Hrvatska se nalazi na 16. mjestu, što je najbolji plasman u 12 godina, koliko iz Henleyja & Partnersa mjere jačinu putovnica, a na to je mjesto došla s prošlogodišnjeg 21. Vlasnici hrvatske putovnice tako mogu putovati u 169 zemalja bez vize.

Kad su u pitanju zemlje regije, Slovenija se nalazi na devetom mjestu, Srbija je na 36., a BiH se nalazi na 46. mjestu.

Cijeli popis možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

DIP: Aplikacija za uvid u rezultate glasovanja

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pripremilo je mobilne aplikacije za  uvid u rezultate glasovanje – mIzbori i za kontrolu zapisnika,...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img