Nakon više od dva mjeseca stanke i nekoliko odgoda, ovog vikenda konačno je došao nastavak 1. županijske malonogometne lige.

U današnjem dvoboju navijači i simpatizeri MNK Hrvatskog Dragovoljca ATVP uživati će u reprizi dvoboja s početka prvenstva. Kao i na otvaranju ovosezonskog natjecanja, današnji protivnik dugopoljskoj momčadi bit će ekipa Royal Sport iz Splita. Crni u ovaj susret ulaze kao potpuni favoriti, a razloga a to je nekoliko. Kada bi se gledao samo poredak na prvenstvenoj ljestvici danas će u dvoboj trećeplasirane i pretposljednje momčadi. Dugopoljska se nalazi na trećem mjestu krenuvši od početka poretka, a za vodećima zaostaje samo tri boda. Royal Sport se nalazi na samo jedan bod više od posljednje G-točke. Ostali argumenti mogu se svrstati u kategoriju kvalitete pojedine momčadi. Toj razlici ponajviše u prilog ide i prvi međusobni susret kojeg su Crni dobili sa visokih 17:1. Na taj način Hrvatski Dragovoljac sezonu je otvorio pobjedom ali i rezultatom koji se događa “jednom u sto godina”.

Unatoč takvom početnom izdanju, teško je za očekivati kako će se ovog popodneva u Solinu ponoviti takva rapsodija. Ipak, ono što se od Crnih zasigurno očekuje su nova tri boda. U drugom dijelu sezone svaki bod će biti važan, osobito kada su ekipe na ljestvici ovako izjednačene. Prve četiri momčadi, a uz Hrvatski Dragovoljac tu se ubrajaju Genius, Solin i Olmissum, imaju kvalitete da iz međusobnih okršaja uvijek izađe drugi pobjednik. Za takve izazove svaki gol će biti važan, ali i kvalitetan igrački kadar što ga dugopoljska momčad svakako ima. Nakon vrlo teške ozljede Dina Plazibata, zbog koje će morati propustiti ostatak sezone, Crni su se pojačali sa trojicom novih igrača za pohod na vrh tablice. Novi igrači u redovima Hrvatskog Dragovoljca su Petar Kljenjak, Ivan Perkušić i Antonio Štimac-Cone koji je prije nekoliko dana odbio ponudu renomiranog prvoligaša i potpisao za Crne.

Gledatelji danas mogu očekivati uzbudljivu, a vjerujemo i golovima bogatu, utakmicu. Susret između Royal sporta i Hrvatskog Dragovoljca igra se u solinskoj dvorani OŠ Kraljice Jelene s početkom u 17:30 sati.

Podijeli objavu