13 C
Split

Hrvatsku je opet zahvatilo snažno nevrijeme, smirivanje od ponedjeljka

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Hrvatsku je opet zahvatilo snažno nevrijeme. Posebno su na udaru Istra, Dalmacija i Hrvatsko zagorje. Zbog kiše i jakog vjetra poplavljene su mnoge ulice, a zbog magle i mokrih kolnika otežan je cestovni promet. U prekidu su brojne brodske linije. Nestabilno vrijeme očekuje se do kraja vikenda.

Subota: Kao da je nova meteorološka urota?!

Vrijeme se neće smiriti cijeli vikend, crveni meteoalarm na snazi je i za danas i za sutra. Dežurni meteorolog HRT-a Tomislav Kozarić za Podnevni dnevnik HRT-a najavio je što možemo očekivati do kraja dana na sjeveru Hrvatske. Kiša će, kaže, još povremeno padati, ali u manjim količinama i slabijeg intenziteta tijekom noći i jutra. Tijekom noći će prestati.

– Treba kazati da će ponovno sutra prema kraju dana biti kiše. Na zapadu Hrvatske i u Hrvatskom zagorju nešto jačeg intenziteta, ali vjerojatno ne kao što je bilo danas, rekao je.

Otkrio je i kakve su prognoze za Dalmaciju, Istru i Kvarner za poslijepodne.

– Jugo će ponovno jačati na jako i olujno najprije u Dalmaciji, a navečer će se proširiti na sjeverni dio Jadrana. Treba dodati da će najžešće jugo biti sutra u prvom dijelu dana. Ono će biti olujno, vrlo vjerojatno s orkanskim udarima zbog plime i pada tlaka, bit će poplavljivanja obala, rekao je.

Smirivanje vremena treba, kaže, očekivati u ponedjeljak, odnosno s početkom idućeg tjedna.

– Međutim treba dodati da će još sutra biti obilne kiše osobito u drugom dijelu dana u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom dijelu Jadrana i u Dalmaciji. Drugdje će već biti povoljnije. Bitno je reći i da rastu vodostaji rijeka pa treba i dalje pratiti hidrološke prilike, poručuje.

Nevrijeme je sinoć poharalo Istru. Najviše je stradalo područje Umaga i Labina. U jakim naletima vjetra srušena su stabla, oštećeni automobili, potopljene brodice. Pijavica je oštetila zgradu gradske uprave u Umagu. Šteta se procjenjuje na oko milijun kuna.

Velike oborine pogodile su i Rijeku. Tržnica je opet bila pod vodom. Olujno jugo noćas i u Splitu. Valovi visoki nekoliko metara, obale poplavljene.

Na moru jugo ponovno stvara probleme u pomorskom prometu, zbog čega su duž cijelog Jadrana u prekidu mnoge trajektne, brodske i katamaranske linije.

SourceHRT
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img