Kontinuirano istražujemo inovativne načine kojima svoja rješenja i ideje za ugodniji život možemo učiniti dostupnijima građanima uz pomoć novih tehnologija. Trenutačno smo fokusirani na unaprijeđenje IKEA Store aplikacije. Tako će svaki kupac ubuduće moći pomoću GPS lokatora pronaći traženi proizvod u robnoj kući, a u planu je i da se putem IKEA Store aplikacije može obaviti cijela kupovina, otkrio nam je Mustać.

To znači da će kupci moći koristeći IKEA-ine aplikacije Store i IKEA Places, pomoću svog pametnog telefona, vidjeti kako izgleda neki komad namještaja u njihovom prostoru, odabrati ga i kupiti, a da nisu ni zakoračili u trgovinu. Tome treba dodati i mogućnost dostave u dom (koja je od ove godine još jeftinija). No, ako kupci žele sami vidjeti i isprobati proizvode u robnoj kući, GPS lokator će im pomoći da pronađu gdje se traženi proizvodi nalaze, a odabrane proizvode mogu platiti sa svog pametnog telefona i preuzeti ih na izlasku iz trgovine te tako izbjeći gužvu i čekanje na blagajni.

Kupci u Hrvatskoj od prošle godine mogu kupovati i putem IKEA-ine internetske trgovine s kojom su veoma zadovoljni. Naime, samo u prošloj godini internetska stranica IKEA Hrvatske imala je pet milijuna posjeta, a dobar dio tih posjeta “zalutao” je i u trgovinu.

Iako nam na pitanje o eventualnom proširenju mogućnosti IKEA Places s proširene na virtualnu stvarnost nisu mogli odgovoriti, nisu ni isključili da bi se tako nešto moglo dogoditi u budućnosti.

Zato, dok željno očekujete IKEA-in novi katalog, instalirajte aplikaciju i pregledajte nove proizvode na svom pametnom telefonu, piše Zimo.hr.