Imate hrpu starih fotografija? Evo kako ih možete digitalno pohraniti

0
0
Foto: Pixabay

Odlučite li se na skeniranje starih fotografija, na raspolaganju vam je nekoliko rješenja, a sve ovisi o tome koliko ste novca spremni u to investirati.

Ako ste odlučili digitalno pohraniti hrpu fotografija koje ste sakupili kroz godine, najjednostavnije i najjeftinije rješenje je provući ih kroz Googleovu aplikaciju PhotoScan. PhotoScan je besplatan na iPhoneu i Androidu, a za njega vam samo treba Google profil, smartfon s kamerom i ponešto slobodnog vremena.

Jeftinija solucija: Google PhotoScan

Ako vam je plan na brzinu skenirati stare fotografije, ne morate posegnuti za skupim rješenjem poput posvećenog skenera ili ste se jednostavno našli u gostima i pri ruci vam je smartfon.

Naravno, uvijek možete uslikati fotografiju pomoću aplikacije za fotografiranje, no problem je što time riskirate pojavu neočekivanih sjena, vizualne buke i dobre stare refleksije. Google PhotoScan može reducirati smetnje te vas provesti kroz proces skeniranja. Trik kod ove aplikacije je što skenira fotografije pomoću nekoliko zasebnih snimki te je, ako ih koristite, automatski povezana s vašom kolekcijom u Google Photosima.