19/06/21

Je li Android na svom zalasku?

Što će biti kad dođe Fuchsia?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Android u vlasništvu Googlea tvori oko 88 % tržišta mobilnih operativnih sustava.

Google, međutim, radi na novom operativnom sustavu zvanom Fuchsia pa se pažnja reflektora prilično okrenula prema tom očekivanom projektu. Ipak, sada nakon već gotovo godinu dana od te vijesti su se počele pojavljivati glasine kako bi Android prije ili kasnije zbog tog novog operativnog sustava mogao pasti u drugi plan.

Trenutno se Fuchsia razvija pod AOSP (Android Open Source Project), ali pod ART (Android Runtime) dijelom. Što znači da će imati podršku za Android aplikacije. Postoje ipak sumnje i da bi Fuchsia mogla biti nešto sasvim zasebno.

Ubuduće bi zahvaljujući činjenici da se nalazi pod AOSP (kao i činjenici da na Fuchsiji rade Android developeri) taj novi operativni sustav mogao raditi sam za sebe i Android bi onda mogao izgubiti pažnju koju trenutno ima. Nešto slično se dogodilo i s Android tabletima, o kojima Google više praktično uopće ne brine, niti im daje svu potrebnu podršku.

Prvi korak u svemu tome bi trebali biti Pixel modeli sa svojim posebnim operativnim sustavom koji bi trebao biti, ni više ni manje nego – Fuchsia. Tako bi luksuzni uređaji imali još ekskluziviteta i sličnosti s Appleovim iPhoneima.

Najcrnji scenarij je taj da bi s vremenom Fuchsia počela svoje širenje i Android bi zapao u drugi plan, postajući namijenjen manje luksuznim uređajima.

Ipak, moguće je i nešto drukčije odvijanje situacije, a to je da se Fuchsia ubuduće nalazi isključivo na Pixel pametnim telefonima, dakle – suprotno najavama da će pogoniti baš sve vrste uređaja. To bi svakako predstavljalo bolji ishod događaja i ne bi bilo pogubno za sudbinu Android operativnog sustava u cijelosti.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img