13 C
Split

Još danas stabilno vrijeme, a onda dolazi promjena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U vrućini i sparini moći ćemo uživati – ili ih teško podnositi – još u nedjelju i ponedjeljak, a u nastavku rujna vrijeme će biti znatno drukčije – svježije, vjetrovitije, kišovitije… Štoviše, ponegdje će biti i olujnih nevremena, osobito u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će nevolje prouzročiti i bura, posebice podno Velebita i olujna!

Stoga ćemo sljedećih dana biti svjedoci raznolikih meteoroloških pojava, a još mnogobrojnije su vidljive na fotografijama koje su ušle u uži izbor za kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2020. godinu. Od njih 75 čak je 11 povezanih s Hrvatskom. Hoće li se neka od njih pojaviti i u kalendaru – ovisi djelomično i o našim glasovima!

Nedjelja – još bez znatnije promjene, ali uskoro…

Visokih će oblaka mjestimice biti i u Dalmaciji. Ali i ovdje uglavnom sunčano i vruće, te osobito na obali noću i neugodno toplo uz temperaturu između 23 i 25 °C. Danju će blago osvježenje pružati povremeno umjeren jugozapadnjak, ili ga pak možete potražiti u mirnom do malo valovitom moru, temperature između 25 i 27 °C. 

I na jugu Hrvatske još uvijek upozorenje na vrućinu jer će i ova noć ponegdje biti vrlo topla, a dan posvuda vruć. Uz sunčano vrijeme najviša temperatura oko 32 °C.”

Novi tjedan – novo vrijeme!

“Novi tjedan na kopno donosi izraženiju promjenu vremena i osjetno osvježenje. Lokalno su vrlo vjerojatna i grmljavinska nevremena praćena jakim vjetrom, pa i tučom, najprije u ponedjeljak popodne u zapadnim predjelima, a u utorak i u ostatku unutrašnjosti. U srijedu pak uglavnom suho i sunčano, a vjerojatnost za pljuskove opet raste u četvrtak.

I na Jadranu vrućina će popustiti, no ponegdje će, na žalost, biti i burno, uz nevere, koje su u ponedjeljakprema večeri vjerojatne na sjevernom Jadranu, a u utorak su lokalno moguće i duž ostatka obale. Najviše će osvježiti na sjevernom dijelu, a zapuhat će i jaka do olujna bura. Najmanje kiše i najblaži pad temperature vjerojatno će biti na krajnjem jugu. U srijedu će biti suho i sunčano, no već od četvrtka opet nestabilnije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img