Karlovac dobio Gradsko vijeće: Većinu čine HDZ, Domovinski pokret, AUZ/HSU i HSS

0
Foto: Grad Karlovac

Svetića je podržalo 13 vijećnika – 9 HDZ-HSLS, 1 AUZ/HSU, 2 DP i jedan HSS-a, izabran sa zajedničke liste sa SDP-om, 6 je bilo protiv, jedan suzdržan

– Čeka nas zajednički rad u interes svih građana Karlovca. Pozivam sve da budu suradljivi, otvoreni i iskreni. Idemo zajednički raditi! Veselim se suradnji sa svima vama, poručio je Marin Svetić (HDZ), novi predsjednik Gradskog vijeća Karlovca.

Upravo je izabran na konstituirajućoj sjednici Vijeća koja je, uz tri poveće stanke, ali iz formalnih razloga, protekla glatko. Na njoj je 20 vijećnika, nije bilo samo SDP-ove Dragice Malović, koja se ispričala, no dva su vijećnika stavila mandate u mirovanje pa je tako umjesto Ivice Horvata s HDZ-ove liste vijećnik Albert Ofner, a umjesto Frane Kaleba (AUZ-HSU) Romeo Štokić.

Svetića je podržalo 13 vijećnika – 9 HDZ-HSLS, 1 AUZ/HSU, 2 DP i jedan HSS-a, izabran sa zajedničke liste sa SDP-om, 6 je bilo protiv, jedan suzdržan, dok je za potpredsjednika Romea Štokića (AUZ/HSU) ruku diglo 18 vijećnika, jedan je bio suzdržan, jedan protiv, a za potpredsjednicu Ehlimanu Planinac (SDP) bilo svih pristunih 20.
Gradonačelnik Damir Mandić poželio im je sreću u radu i pozvao na suradnju i otvorenost.

– Ali, to ne znači da smo svi sad jedno. Nismo, to se pokazalo danas i kod glasovanja. Zahvaljujem HDZ-u što je glasao za potpredsjednicu, niste trebali, ali to je s naše strane signal da smo otvoreni za suradnju. Zahvaljuem DP, AUZ/HSU što su podržali predsjednika jer smo na taj način konstituirali Vijeće. Svim klubovima bit ćemo na raspolaganju za prijedloge i sugestije, neće nam biti teško odvojiti vrijeme za prijedloge. Otvorenost i suradnja o kojoj sam govorio bit će stvarnost i molio bih da budemo jedni prema drugima otvoreni. Jasno je da ćemo morati neke projekte usuglasiti. Kompromis možda nekad nije rješenje, ali ima logiku kao prvi korak. Pozivam i da se međusobno uvažavamo, to bi mogao biti korak naprijed, izazov za sve, poručio je Mandić i pozvao da na strategiji razvoja grada tu suradnju pokažu i donesu je jednoglasno – donosi KA portal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here